Danny MastersonTASR/Wade Payne/Invision/AP
StoryEditor

Americký herec z Tie roky sedemdesiate ide na 30 rokov do basy. Keď bol na vrchole slávy, zdrogoval a znásilnil dve ženy

TASR08.09.2023., 09:00h

Amerického herca Dannyho Mastersona, známeho z televízneho seriálu Tie roky sedemdesiate, odsúdili vo štvrtok na najmenej 30 rokov väzenia za znásilnenie dvoch žien pred dvoma desaťročiami. TASR informácie prevzala od agentúry AFP.

Lajkuj Brainee.sk na

Mastersona (47) uznali v máji za vinného z toho, že v rokoch 2001 – 2003 vo svojom dome vo štvrti Hollywood Hills v Los Angeles nadrogoval a znásilnil dve členky scientologickej cirkvi, do ktorej patrí aj sám.

image

Ženy najskôr zmlátil, potom ich znásilnil. Prečítaj si o besnení najhoršieho slovenského vraha Ondreja Riga

Súdna porota sa nezhodla na verdikte v prípade obžaloby zo znásilnenia tretej ženy, toto obvinenie preto odvolali. Masterson od uznania viny čakal na vynesenie výšky trestu vo väzbe.

Cirkev ich odrázala 

Herec sa stal známym úlohou v "retro" sitkome Tie roky sedemdesiate, ktorý sa vysielal od roku 1998. Stvárnil v ňom jednu z hlavným postáv popri hviezdach ako Mila Kunisová či Ashton Kutcher. S Kutcherom sa znova objavil v seriáli Ranč, z ktorého ho však v roku 2017 vyradili, keď polícia v Los Angeles potvrdila, že ho vyšetruje pre obvinenia z viacerých znásilnení.

image

Danny Masterson

Reuters/Lucy Nicholson

Tri ženy, ktoré žalovali Mastersona, boli členkami scientologickej cirkvi. Dve z nich uviedli, že ich jej predstavitelia odrádzali od kontaktovania polície, čo táto organizácia poprela.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 09:42