Tehličky na bruchuBrainee x Canva
StoryEditor

Muž dáva prednosť výzoru, na skúsenosti kašle. Do svojej firmy prijíma len ľudí, ktorí majú tehličky na bruchu

Nikola Michalkova28.08.2023., 13:00h

Rôzne firmy majú svoje požiadavky, podľa ktorých prijímajú nových zamestnancov. Zatiaľ čo väčšina sa zameriava na schopnosti a skúsenosti, nájdu sa výnimky, pre ktoré je podstatné vyrysované brucho.

Lajkuj Brainee.sk na

Existuje množstvo dôvodov, prečo niekedy nedostaneme prácu, o ktorú sa uchádzame. Najčastejšie dôvody sú nedostatok skúseností v oblasti či málo praxe. Ale teraz si predstav, že nedostaneš prácu len preto, že nemáš na bruchu vyrysované tehličky. Znie to naozaj šialene, ale šéf firmy, ktorá sa venuje predaju, to považuje za dôležitú podmienku, ktorú jednoducho musíš splniť, ak chceš v jeho tíme pracovať.

Tehličky alebo tu nepracuješ

Andy Elliot sa venuje práci trénera predaja a do povedomia sa dostal vďaka príspevku, ktorý uverejnil na svojom Instagrame. Vo videu sa vyjadril: „Celá moja spoločnosť, celý môj tím, ak nemáte ‚six-pack‘, nepracujete pre nás.“ To znamená, že ak uchádzači do jeho spoločnosti nemajú na bruchu vyrysované dokonalé tehličky, jednoducho nebudú prijatí.

image

Plešina, brucho či málo svalov. Body shaming sa netýka len žien, čoraz častejšie sú jeho obeťou aj muži

Okrem toho dodal, že je to štandard, ktorý pre svoju spoločnosť stanovil. A nezabudol poznamenať, že aj ostatné spoločnosti by mali „zvýšiť svoje štandardy.“ Naznačil tým, že prijímajú zamestnancov, s ktorými sa uspokoja, namiesto toho, aby si stanovili presné požiadavky, podľa ktorých by zamestnancov vyberali, píše sa na portáli Yahoo.

Samozrejme, reakcie na jeho bizarné požiadavky nenechali na seba dlho čakať a mnohí si z Elliota začali uťahovať: „Nemôžeš pre mňa pracovať, keď si plešatý. Buď si necháš narásť vlasy, alebo letíš.“ Ďalší ľuďom radili, aby mu nedávali peniaze. Elliot si asi neuvedomuje, že tehličky ešte automaticky neznamenajú, že sa uchádzač ukáže ako vhodný a dobrý zamestnanec.

Vyrysované brucho nie je všetko

Treba ale dodať, že pri pozícii predajcu nejde o to, či má zamestnanec tehličky na bruchu alebo nie. Predsa len, ak sa človek na tú prácu nehodí, nepomôže mu ani vyrysované telo. Mnohí si ale myslia, že Elliot sa týmto snažil len ukázať na to, aby spoločnosti zvýšili svoje štandardy, ale ak je to naozaj tak, mal očividne zvoliť inú komunikáciu.

To, že má niekto tehličky na bruchu, neurčuje, či je aj dobrým pracovníkom. Môže byť síce disciplinovaný, keďže vypracovanie brucha si ju vyžaduje, to ešte automaticky neznamená, že v práci bude aj dobrý. Je prirodzené, že každý človek má iné schopnosti a každému ide niečo iné. 

image

Chodíš do posilky len kvôli Instagramu, alebo sa skutočne zaujímaš o cvičenie? Otestuj sa v našom kvíze, či poznáš názvy cvikov

Elliotova firemná politika je aj napriek morálnym komplikáciám legálna, čo znamená, že sa do jeho firmy pravdepodobne nedostane nikto bez „six-pack-u“, ale zároveň by mohla potenciálne poškodiť povesť jeho spoločnosti a v budúcnosti to môže viesť k neúspechu. Koniec koncov je to istá forma diskriminácie, čo sa mu naozaj nemusí vyplatiť. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 20:45