Podvodník zo základným vzdelaním robil plastického chirurga po celom svete.Twitter/consulting_room/
StoryEditor

Podvodník so základným vzdelaním robil plastického chirurga. Ľudí operoval v hotelovej izbe, naleteli mu stovky pacientov

iDnes.czČTK23.08.2023., 13:00h

Talianska polícia v Benátkach zadržala muža, ktorý sa pätnásť rokov vydával za plastického chirurga. Rukami štyridsaťtri ročného podvodníka prešli stovky pacientov.

Lajkuj Brainee.sk na

Polícia zadržala v Benátkach Mattea Politiho, kde pod zmenenou identitou pracoval v hoteli. Policajti ho previezli do väzby, kde bude čakať na rozhodnutie o prípadnom vydaní do Rumunska, kde je na neho vydaný zatykač. Tam falošný chirurg operoval najmenej deväť pacientov a súd mu za podvod a falšovanie úradných listín vymeral tri roky a štyri mesiace vo väzení, uvádza portál La Stampa.

Podľa rumunskej justície sa muž od marca do decembra 2018 vydával za lekára, a za ten čas oklamal o svojich kvalitách ako špecialista na estetickú plastickú chirurgiu deväť obetí. Používal falošné meno a vykonával operácie v piatich zdravotníckych zariadeniach v Bukurešti, pričom získal zisk vo výške desiatok tisíc eur. Následné vyšetrovanie odhalilo, že sa odsťahoval do talianskej Margheri, kde pokračoval vo svojom podvode.

Robil plastiku so základnou školou 

Práve tu mal byť najaktívnejší. V Taliansku čelí trestnému stíhaniu kvôli neoprávnenému výkonu lekárskej praxe. Pomocou falošných certifikátov a titulov dokázal vyvolať dojem, že vyštudoval prestížne zahraničné univerzity, hoci mal dokončené iba základné vzdelanie. 

image

Ruský Tinder Swindler má dvojitú bradu a pivný pupok. Aj tak oklamal 300 žien a pripravil ich o stovky tisíc eur

Nejakú dobu muž pôsobil ako chirurg so špecializáciou na estetickú medicínu aj v Hongkongu či vo Veľkej Británii. Svojím pôsobením poškodil v Taliansku aj jedného menovca, ktorý medicínu skutočne vyštudoval a lekársku prax vykonával oprávnene.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 06:48