87-ročnú babičku napadol v jej dome hladný zlodej. Ubránila sa a ešte mu dala aj najesť.Twitter/alexhaskelltv/
StoryEditor

87-ročnú babku napadol v jej dome hladný zlodej. Ubránila sa a ešte mu dala aj najesť

Michal Čiernik17.08.2023., 14:00h

Učiteľka na dôchodku z amerického štátu Maine sa pred mladým zlodejom ubránila naozaj netradičným spôsobom. Po krátkej potýčke lupiča premohol hlad, tak mu babička ponúkla raňajky. Kým jedol, žena zavolala polícii.

Lajkuj Brainee.sk na

Marjorie Perkinsová spala v posteli vo svojom dome v Brunswicku, keď ju o druhej v noci prebudil desivý pohľad na osobu, ktorá sa nad ňou týčila. „Zobudila som sa a videla som muža, ktorý stál  pri mojej posteli a vyhrážal sa mi, že ma podreže,“ povedala pre New York Post.

Dospievajúci útočník pritlačil ženu k stene a začal ju udierať päsťami. „Neustále ma bil päsťami a strkal do mňa,“ povedala Perkinsová. Dôchodkyňa sa však nedala a zo všetkých síl sa bránila. Natiahla sa po neďalekej stoličke, aby ju použila ako štít, a opakovane do útočníka udierala.

Hladný zlodej

Po bitke však mladíkovi zrejme vyhladlo, pretože sa aj cez žiadosti Perkinsovej, aby opustil jej dom, premiestnil do kuchyne. „Hovoril, že bol strašne hladný a že už dlho nič nejedol. A ja som povedala: "No, tu je škatuľa arašidového masla a medové sušienky. Môžeš si vziať celú škatuľu." Dala som mu aj dve fľašky výživového nápoja Ensure a dve mandarínky,“ opísala situáciu Perkinsová.

Kým sa votrelec občerstvoval v jej kuchyni, babička využila situáciu a zavolala na políciu. Tínedžer síce odišiel pred príchodom policajtov, no policajnému psovi sa ho podarilo vypátrať o niekoľko ulíc ďalej, kde sa zdržiaval.

image

Najhlúpejší zlodeji roka? Vykradli obchod s teniskami za tisíce, v krabiciach boli len tie na pravú nohu

Ako neplnoletý bol zatknutý a obvinený z vlámania, vyhrážania sa, napadnutia a požívania alkoholu, informoval Times Record. Tínedžera, ktorého meno a vek neboli zverejnené, zadržiavajú v Long Creek Youth Development Center v South Portland. Perkinsová uviedla, že v skutočnosti spoznala svojho údajného útočníka ako chlapca, ktorý jej pred mnohými rokmi kosil trávnik a verila, že má teraz asi 17 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 19:42