HONOR 90 LiteBrainee/Miroslav Kamody
StoryEditor

Vyskúšali sme si HONOR 90 Lite. Staneš sa vďaka nemu kráľom kreatívneho obsahu na internete

Natívny obsah02.08.2023., 08:00h

Nástupca obľúbenej série telefónov vo svojej Lite verzii spája skvelé parametre, solídny výkon a množstvo skvelých vychytávok, ktoré si okamžite zamiluješ.

Lajkuj Brainee.sk na

Len pred pár týždňami výrobca HONOR uviedol na trh novú rodinu produktov s označením 90 a 90 Lite. Obe zariadenia sa snažia zaujať najmä aktívnych tvorcov obsahu, pričom v sebe spájajú kvalitné technológie za rozumnú cenu.

My sme mali možnosť v redakcii otestovať model HONOR 90 Lite, ktorý láka najmä priaznivou cenovkou. Aké zariadenie za ňu získaš a čo sa nám na ňom páčilo najviac?

image

Rodina HONOR 90: Prémiové funkcie za cenu strednej triedy

Displej, ktorý myslí na tvoj zrak

Po otvorení malej krabičky, v ktorej ti tvoje nové zariadenie príde, nájdeš okrem samotného smartfónu aj napájací kábel. Ako je však už novým štandardom, chýba adaptér. V tomto prípade ale jeho absenciu HONOR vyvažuje ochrannou fóliou displeja, ktorá je na ňom už osadená.

6,7-palcový LTPS LCD bezrámikový displej s rozlíšením 2388 x 1080 pixelov, obnovovacou frekvenciou až 90 Hz a pomerom strán 19,9:9 poskytuje vyššie rozlíšenie a väčšiu hustotu obrazu, ktorí mnohí považujú za skutočnejší ako v prípade iných typov displejov. Výhodou je, že má nižšiu spotrebu energie, keďže nerozsvieti každý pixel jednotlivo.

image

HONOR 90 Lite

Brainee/Miroslav Kamody

Prednosťou smartfónu je certifikát TÜV Rheinland pre nízku úroveň modrého svetla a funkcie pre ochranu očí. Vďaka dynamickému stmievaniu a cirkadiánnemu nočnému režimu displeja môžeš hodiny blúdiť sociálnymi sieťami a tvoje oči nebudú ani zďaleka tak namáhané ako pri iných zariadeniach. Ak sa považuješ za nočnú sovu, odmenou ti bude aj kvalitnejší spánok.

Elegantné telo

Displej je osadený do elegantného, zaobleného a hlavne tenkého (7,48 mm) tela s hladkým a jemným povrchom, ktorý nezanecháva žiadne odtlačky prstov. Testované zariadenie bolo v nádhernej bledomodrej farbe Cyan Lake, ktoré má reflektovať prúdenie sčerenej vody v jazere. Okrem nej je HONOR 90 Lite dostupný aj vo farbe Midnight Black.

image

HONOR 90 Lite

Brainee/Miroslav Kamody

Odtlačok prsta, ktorý nás počas testovania ani raz nesklamal, sa nachádza na pravej strane pod tlačidlami hlasitosti. Na ľavej strane sa nachádza otvor pre dve Nano SIM karty.

Spodná strana zariadenia ukrýva USB-C konektor a kvalitný reproduktor. Celková váha mobilu je veľmi príjemných 179 gramov, vďaka čomu sa dobre drží v ruke a ani pri dlhšom používaní či nahrávaní videí v nej „neoťažieva”.

13 GB RAM? Žiadny problém

Srdcom smartfónu je osem-jadrový procesor MediaTek Dimensity 6020, ktorý si hravo poradí s bežnými aplikáciami i náročnejšími hrami. Samozrejmosťou je dnes už aj podpora 5G, NFC pre pohodlné platenie mobilom, Wi-Fi či Bluetooth 5,1. 

8 GB RAM v spojení s 256 GB úložného priestoru sa postará o to, aby tvoje zariadenie bežalo hladko a ty si mal dostatok miesta na všetky aplikácie, fotografie, videá či hudbu, ktoré chceš mať pri sebe. Bezkonkurenčnou výhodou je funkcia HONOR RAM Turbo, ktorá presúva časť flash pamäte do RAM a dokáže tak realizovať ekvivalent 13 GB operačnej pamäte a ponúka špičkový výkon tvojho nového zariadenia.

Smartfón beží na aktuálne najnovšom Androide 13, ktorý je doplnený o nadstavbu výrobcu MagicOS 7,1. Tá nie je vôbec taká rušivá ako v prípade iných výrobcov a ponúka vylepšenú konektivitu, silnejšiu ochranu súkromia a citlivých dát či veľmi šikovnú funkciu Magic Text, ktorá ti umožní extrahovať telefónne číslo či e-mail z obrázkov.

Buď kreatívny

Na zadnej strane smartfónu vystupuje trojica fotoaparátov v dvoch výrezoch, ktoré sú, na rozdiel od HONOR 90, prepojené a vytvárajú tak vkusnú „osmičku”. O pekné zábery sa postará 100 MPx hlavný fotoaparát, ktorý je doplnený o 5 MPx ultra širokouhlý a hĺbkový fotoaparát spolu s 2 MPx makro fotoaparátom.

Výsledkom sú čisté fotografie s bezstratovou kvalitou pri priblížení, ktorými môžeš pravidelne zásobovať svojich priateľov a sledovateľov na sociálnych sieťach. Predný fotoaparát má 16 MPx a nemôžeme mu nič vytknúť.

Pokiaľ patríš k aktívnym tvorcom a vlogerom, chrbát ti bude kryť Full HD video so snímkovou frekvenciou 30 FPS. HONOR do aplikácie fotoaparátu pribalil aj niekoľko skvelých vychytávok. Funkcia Multi-Video ti umožní nahrávať obsah z predného aj zadného fotoaparátu súčasne, pričom dostupných máš hneď niekoľko odlišných šablón.

Tie ti umožnia vytvoriť unikátny obsah pre svoje profily na sociálnych sieťach. Okrem toho oceníš aj aplikáciu Strih (CUT), ktorá tvoje zariadenie premení na malú kreatívnu stanicu, kde môžeš videá upravovať, pridávať k nim rôzne zvuky, songy, filtre či efekty.

image

HONOR 90 Lite

Brainee/Miroslav Kamody

Nenechá ťa v štichu

Vďaka 4500 mAh batérii ti smartfón bez problémov vydrží celý deň aktívneho používania v kombinácií so sledovaním videí na sociálnych sieťach či YouTube. Zariadeniu nechýba technológia 35W HONOR SuperCharge, ktorá ho už za 30 minút nabije na 55 %, takže sa už nikdy nemusíš obávať toho, že ťa tvoj vybitý mobil nechá v štichu.

HONOR 90 Lite je skvelou voľbou pre ľudí, ktorí chcú veľa muziky za málo peňazí. Výkonné zariadenie so skvelým 93,6 percentným pomerom tela k displeju sa stane tvojou multimediálnou stanicou, na ktorej bude radosť nielen obsah konzumovať, ale ho zároveň aj vytvárať.

image

HONOR 90 Lite

Brainee/Miroslav Kamody

S oficiálnou cenovkou 299 eur, veľkým úložným priestorom a vyladenými drobnosťami (HONOR RAM Turbo či ochrana zraku) ide o smartfón, ktorý si nájde svojich fanúšikov od mladých kreatívcov až po ľudí, ktorí vedia, že kvalitné zariadenia nemusia stáť štvorciferné sumy.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 07:51