Podcasty Brainee môžeš mať zo sebou kdekoľvekBrainee X Canva/
StoryEditor

Chystáš sa na dovolenku? Vezmi si Brainee do uší. Toto je výber našich najpočúvanejších podcastových epizód

Miroslav Kamody27.06.2023., 08:00h

Podcasty si so sebou môžeš vziať kamkoľvek. Nastav svoje uši pre naše najlepšie epizódy, zatiaľ čo tvoje oči si budú vychutnávať krásy tvojej dovolenkovej destinácie.

Lajkuj Brainee.sk na

Letné obdobie znamená, že všetci túžobne očakávame deň, kedy nebudeme musieť ísť do práce, zbalíme si svoje obľúbené veci a vyrazíme za oddychom na dovolenku. Niekto ju bude tráviť pri mori, iní pri objavovaní svetových metropol a ďalší sa zase vyberú spoznávať krásy Slovenska.

Jedno je však v tomto prípade isté - nikto z nás nechce mať v Tatrách či v uličkách prímorského mesta nos zapichnutý v telefóne. Aj preto sme si pre teba pripravili výber našich najlepších podcastových epizód, ktoré ti na našom webe pravidelne pripravujeme. Brainee tak môžeš mať stále v ušiach, zatiaľ čo ty si budeš môcť vychutnať krásy svojej dovolenkovej destinácie.

V rámci podcastu Not Sorry to Think ti prinášame nielen zaujímavé rozhovory, ale aj množstvo zaujímavých príbehov, vďaka ktorým sa dozvieš vždy niečo nové.

Chalani z Travelistanu (rozhovor)

Martin Navrátil a Peter Hliničan sú cestovatelia a tvorcovia jedného z najpopulárnejších cestovateľských blogov s názvom Travelistan. V podcaste hovoria aj o tom, ako sa spoznali a začali spolu cestovať po svete, či ich láka skompletizovanie navštívenia všetkých krajín sveta, ale aj to, s čím najbizarnejším sa počas cestovania stretli.

Margaret mala intímny pomer s deflínom, ten nakoniec spáchal samovraždu (príbeh)

V experimente NASA malo ísť len o komunikáciu s delfínom, Margaret Lowattová sa s ním však zblížila natoľko, že medzi nimi došlo k sexuálnym hrám. Pokus sa vedcom vymkol z rúk a skončil tragicky. Po jeho ukončení delfín Peter koniec vzťahu neuniesol a spáchal samovraždu. Celý príbeh sa odohral v halucinogénnych šesťdesiatych rokoch v Amerike.

Jakub Zitron Ťapák (rozhovor)

Jakub Ťapák je komik, moderátor, bývalý tanečník, podcaster, najodbornejší recenzent hororov a sexsymbol slovenskej stand-upovej scény. V podcaste hovorí aj o tom, ako sa od tancovania folklóru dostal k bboyingu, aké boli jeho začiatky s humorom a či je na pódiu rovnaký ako v súkromí.

Podcast Digitalky, to je uvoľnené debatovanie Alžbetky a Riša na rôzne, hlavne technologické témy. Bavia ich mobilné telefóny, príslušenstvo, tablety a mnohé iné tech hračky, ktoré by mali naše životy v prvom rade spríjemniť. Nie vždy sa im to však podarí.

Všetko, čo potrebuješ vedieť o horúcich novinkách

V časoch, keď sme spoznali Samsung Galaxy S21 FE, Xiaomi 12 či Honor Magic V, naša dvojica podcasterov mala čo robiť, aby všetko zvládla zhrnúť do jednej epizódy. Pozastavili sa aj na smutným koncom vlastného systému od BlackBerry a k tomu všetkému sa ešte Rišo podelil o svoje dojmy z iPhonu 13 mini.

Samsung nachystal prekvapenie vo svojich nových esách

Táto epizóda patrila výlučne novým zariadeniam od Samsungu. Obľúbená tech dvojica ťa previedla špecifikáciami a prvými dojmami zo smartfónov Samsung Galaxy S22, S22+, S22 Ultra. Zároveň prebehli aj základné info o nových tabletoch Galaxy Tab S8, Tab S8+ a Tab S8 Ultra.

Čo priniesol iOS 16 a prvé dojmy z hodiniek Amazfit T-Rex 2

Rišo má opäť rôzne zážitky zo života a z nákupov rôznych produktov. Tiež však zhrnie informácie o iOS 16, Alžbetka ho v krátkosti doplní s čipom M2 od Apple, Rišo tiež otestoval Samsung Galaxy M23, skúša aj smart hodinky Amazfit T-Rex 2, povieme si novinky zo technologického sveta a samozrejme - nezabudneme mnohokrát odbočiť. „Pretože odbočky sú naše druhé meno, odkazuje dvojica.”

Environmentálne témy ľudskou rečou? Eko Inak je zelený podcast, v ktorom sa dozvieš všetko dôležité o ekológii, udržateľnosti, či klimatickej kríze. Ak niečomu nerozumieš alebo ti to nie je jasné, Marta ti to v tomto podcaste vysvetlí. Ľudsky a jednoducho o témach, ktoré sa týkajú každého jedného z nás.

Všetko o udržateľnom cestovaní

Sezóna letných dovoleniek a obdobia, kedy takmer každý z nás bude rozcestovaný po svete, je tu. Cestovanie má však aj výrazne negatívny dopad na naše životné prostredie. Ako ovplyvňuje letecká doprava našu planétu? Ako plytváme potravinami počas all inclusive dovolenky? Dá sa vôbec cestovať aj ekologickejšie? To všetko sa dozvieš v tejto epizóde.

Všetko o zálohovaní na Slovensku

Každú minútu skončí v moriach približne 1,4 milióna plastových fliaš. Na Slovensku sme v januári spustili zálohovací systém. Odvtedy sa vyzbierali viac ako 70 miliónov plastových fliaš a plechoviek. Prečo sme na Slovensku spustili zálohovací systém? Čo všetko sa dá zálohovať a čo sa deje s fľaškou, keď ju vložíme do zálohomatu? Aký vplyv má zálohovanie na našu prírodu?

Kým na Ukrajinu padali bomby, modelky kráčali počas Fashion Weeku po mólach

Vojna na Ukrajine nás všetkých zasiahla. Bezprostredne na ňu zareagovali politici, médiá, ale aj firmy či módne značky. Akým spôsobom prejavili práve módni giganti solidaritu s Ukrajinou? Ktorí sa stiahli z ruského trhu? Ako by mala móda reagovať na vojnu a mali by obchodné značky uvaliť na Rusko vlastné sankcie a zastaviť tam obchod?

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/podcasty, menuAlias = podcasty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
11. apríl 2024 16:08