Herca zo seriálu Tie roky sedemdesiate uznali vinným z dvoch prípadov znásilnenia.Twitter/geekvibesnation/
StoryEditor

Hviezda seriálu Tie roky sedemdesiate mala znásilniť dve ženy. Hrozia mu desiatky rokov za mrežami

Michal Čiernik01.06.2023., 12:00h

Porota v Los Angeles uznala amerického herca Dannyho Mastersona vinným v dvoch z troch prípadov znásilnenia.

Lajkuj Brainee.sk na

Tri ženy, všetky bývalé členky Scientologickej cirkvi, obvinili herca zo sexuálneho napadnutia v jeho hollywoodskom dome v rokoch 2001 až 2003. Prokurátori tvrdili, že Masterson sa spoliehal na svoje postavenie prominentného scientológa, aby sa vyhol zodpovednosti, píše web BBC.

„Prežívam komplexnú škálu emócií – úľavu, vyčerpanie, silu, smútok – s vedomím, že môj násilník Danny Masterson bude čeliť zodpovednosti za jeho kriminálne správanie,“ Uviedla vo vyhlásení citovanom agentúrou Associated Press jedna z jeho obetí, ktorá bola znásilnená v roku 2003. Podľa svedectiev obetí ich mal 47-ročný herec pred znásilnením nadrogovať.

image

Šperky z kostí vlastnej manželky či vražda donášačov pizze. Prinášame ti ďalšie krimi prípady, z ktorých ťa skutočne zamrazí

Mastersonova manželka, herečka a modelka Bijou Phillipsová, so slzami v očiach sledovala svojho manžela v putách, uvádza CBS News. Ďalšia rodina a priatelia sedeli s kamennou tvárou.

Nebolo to prvé obvinenie

Masterson bol prvýkrát obvinený zo znásilnenia v roku 2017, keď vrcholilo hnutie #MeToo. V reakcii uviedol, že nebol odsúdený za trestný čin. „V dnešnej dobe ste považovaný za vinného v momente, keď ste obvinený,“ reagoval vtedy herec.

Obvinenia prišli po trojročnom vyšetrovaní policajným oddelením v Los Angeles. V dvoch prípadoch však prokurátori pre nedostatok dôkazov a uplynutie premlčacej doby nemohli hercovi vinu dokázať.

Scientologická cirkev spojenie s prípadom odmieta

Počas celého procesu prokurátori tvrdili, že Scientologická cirkev pomohla zakryť útoky – toto tvrdenie organizácia poprela. „Zatiahnutie našej cirkvi do tohto procesu zo strany obžaloby bolo bezprecedentné porušenie prvého dodatku. Cirkev nebola účastníkom tohto prípadu a nepatrí do tohto konania, ako to tvrdí precedens Najvyššieho súdu,“ uvádza sa v oficiálnom vyhlásení cirkvi.

 V čase útokov boli všetci zúčastnení scientológovia. Obete priznali, že im trvalo roky, kým sa prihlásili, pretože predstavitelia Scientologickej cirkvi ich odrádzali od nahlásenia znásilnenia polícii.

image

Dráma okolo Andrewa Tatea pokračuje. Polícia ho zadržala kvôli obchodovaniu s ľuďmi, Greta vtipne reaguje

Scientologickí predstavitelia, podľa prokurátorov, povedali jednej obete, že bude vyhodená z cirkvi, pokiaľ nepodpíše dohodu o mlčanlivosti a neprijme platbu 400 000 dolárov. Hoci Scientologická cirkev nebola v prípade obžalovaná, pred začatím záverečných rečí právnik s väzbami na Cirkev poslal e-mail okresnej prokuratúre, v ktorom sa sťažoval na spôsob, akým bola cirkev vykresľovaná počas obnoveného procesu.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 02:43