Pokúsila sa ho otráviť aj na Valentína.Twitter/morbidful/
StoryEditor

Napísala knihu pre deti, aby sa vyrovnala so smrťou svojho manžela. O dva mesiace na to ju obvinili z jeho vraždy

iDnes.czČTK10.05.2023., 16:00h

Žena z amerického štátu Utah, ktorá po náhlej smrti svojho manžela napísala knihu pre deti o trúchlení, čelí obvineniu z jeho vraždy. Muž minulý rok zomrel na predávkovanie fentanylom.

Lajkuj Brainee.sk na

Kouri Richinsová, matka troch detí, jednu noc v marci roku 2022 zavolala na políciu kvôli tomu, že jej manžel Eric je „studený na dotyk“. Uviedla, že v ten večer mu namiešala drink Moscow Mule a o niekoľko hodín neskôr ho našla v stave, keď na nič nereagoval, píše BBC.

Napísala knihu, ktorú venovala svojmu mužovi

Neskôr napísala knižku „Si so mnou?“, ktorá má deťom pomôcť vyrovnať sa so stratou niekoho blízkeho. „Napísali sme túto knihu s nádejou, že prinesie aspoň nejakú útechu nielen našej rodine, ale aj ďalším rodinám, ktoré sa dostali do rovnakej situácie,“ povedala Richinsová v regionálnej rozhlasovej stanici. Svoju knihu venovala „skvelému manželovi a úžasnému otcovi“.

Dva mesiace po tom, čo knihu napísala, bola Richinsová obvinená z vraždy. Pri pitve sa ukázalo, že jej manžel mal v tele päťnásobok smrteľnej dávky fentanylu, ktorý patrí medzi opioidné analgetiká.

Pokúsila sa ho otráviť aj na Valentína 

Podľa súdnych dokumentov si Richinsová medzi decembrom 2021 a februárom 2022 písala textové správy s človekom, ktorý mal v minulosti problémy so zákonom kvôli drogám. Chcela od neho kúpiť lieky na bolesť.

Neskôr po ňom chcela „niečo silnejšieho“, konkrétne požiadala o fentanyl. Tri dni po tom, čo drogy údajne dostala, si dala s manželom večeru na príležitosť sviatku svätého Valentína. Po nej sa Richinsovi urobilo zle a priateľovi sa zveril, že si myslí, že sa ho manželka snaží otráviť. O dva týždne neskôr si kúpila ďalší fentanyl.

image

Francúzska spisovateľka, ktorá vyčnievala z radu a patrila k najlepším. Používala však mužský pseudonym aj oblečenie

Richinsová bola obvinená nielen z vraždy, ale aj z držania drog, ktoré sa používajú na liečenie nadmernej spavosti, ale býva zneužívaná aj ako omamná látka. Právna zástupkyňa Richinsovej sa k obvineniam odmietla vyjadriť.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 01:16