Texaskému väzňovi odsúdenému na trest smrti za vraždu troch ľudí vrátane dvoch detí odložili dátum popravy.Twitter/nypost/
StoryEditor

Rituálne zavraždil svoju rodinu, svojim deťom vyrezal srdcia z hrude. Napriek tomu sa možno vyhne trestu smrti

Michal Čiernik13.03.2023., 15:00h

Texaskému väzňovi odsúdenému na trest smrti za vraždu troch ľudí vrátane dvoch detí odložili dátum popravy. Vrahovi, ktorí si vo väzení vypichol obe oči a jedno zjedol sa snažia dokázať, že je mentálne postihnutý.

Lajkuj Brainee.sk na

39-ročný Andre Thomas bol odsúdený na smrť za zabitie svojej bývalej manželky, 20-ročnej Christine Boren, ich 4-ročného syna Andreho Leeho a 13-mesačnej dcéry Leyhy Marie Hughes v roku 2004. Pri osudnom útoku vyrezal deťom srdcia z hrude. Po vraždách Thomas povedal polícii, že mu to nakázal Boh a veril, že jeho tri obete boli démoni, uvádza New York Post.

Thomas mal byť popravený v Texase 5. apríla, no sudca štátneho okresu Jim Fallon minulý týždeň, v utorok 7. marca, tento dátum zrušil. Thomasovi právnici požiadali o dodatočný čas na prípravu na súdne pojednávanie na preskúmanie jeho spôsobilosti s odvolaním sa na mentálnu poruchu.

Vypichol a zjedol si oko

Najvyšší súd totiž zakazuje popravy mentálne postihnutých, odsúdení na smrť musia byť pred popravou kompetentní. „Sme presvedčení, že keď predložíme dôkazy o nekompetentnosti pána Thomasa, súd bude súhlasiť s tým, že jeho poprava by bola porušením ústavy,“ napísala vo vyhlásení Maurie Levinová, Thomasova právnička.

Vo väzení si podľa jeho právnikov vypichol obe oči počas dvoch samostatných incidentov. Podľa právnikov zjedol jedno zo svojich očných buliev, aby sa uistil, že vláda nebude môcť čítať jeho myšlienky. 

Cirkev je na jeho strane 

Viac ako 100 náboženských predstaviteľov požiadalo guvernéra Grega Abbotta o zastavenie popravy pred rozhodnutím sudcu minulý týždeň. J. Kerye Ashmore z kancelárie okresného prokurátora okresu Grayson tvrdil, že zástupcovia cirkvi a iní, ktorí žiadajú o milosť pre Thomasa, nie sú úplne informovaní o prípade a nečítali žiadne správy ani hodnotenia o jeho duševnom stave.

image

Najznámejšia slovenská vrahyňa Irena Čubírková. Dva vzťahy skončili dvomi vraždami, nakoniec dostala trest smrti

„Nikto z týchto ľudí o prípade nič nevie. Iba opakujú to, čo tvrdí obhajoba,“ povedal Ashmore. Thomasovi právnici musia do 5. júla podať návrh, v ktorom žiadajú, aby sa pred vykonaním popravy preverila spôsobilosť väzňa. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 13:13