Mnohé väznice, hoci nie všetky, sú však ochotné splniť odsúdenému želanie v podobe poslednej večere.Twitter/death Penalty News, Pexels/oben-kural/
StoryEditor

Šesťchodová večera, ale aj jedna oliva či jablko. Toto sú netradičné posledné jedlá, ktoré si želali pred smrťou vrahovia

Michal Čiernik25.02.2023., 09:00h

Odsúdeným na smrť sa vo väzení veľa luxusu nedostane. Mnohé väznice, hoci nie všetky, sú však ochotné splniť odsúdenému želanie v podobe poslednej večere. Dokonca vychádzajú v ústrety aj nezvyčajným požiadavkám.

Lajkuj Brainee.sk na

Čierna oliva

Robert Buell a jeho predchodca Victor Feguer chceli po sebe zanechať nejaký odkaz. Obaja muži, Feguer v roku 1963 a Buell v roku 2002, požadovali na svoje posledné jedlo jednu čiernu, nevykôstkovanú olivu. Dôvod? Keby ich pochovali s olivou v žalúdku, z ich pozostatkov by mohol vyrásť olivovník na znak pokoja.

Posledná texaská večera

Vedeli ste, že ak ste odsúdený na smrť v Texase, nedostanete posledné jedlo? Namiesto toho jete to, čo v ten deň jedia všetci ostatní. Dôvod leží priamo na pleciach Lawrencea Russella Brewera. Práve on to pokazil všetkým ostatným. 

Brewer totiž dostal dva kuracie rezne s omáčkou a cibuľou, trojitý burger so slaninou, syrovú omeletu, misku vyprážanej okry, pol kila BBQ mäsa s polovicou bochníka bieleho chleba, tri mexické fajitas a jednu pizzu. Svoj odchod si osladil litrom zmrzliny Blue Bell, arašidovo-maslovým fondánom s drvenými arašidmi, a všetko zapil troma pivami. Samozrejme, nič z toho nezjedol. Keď sa o tomto incidente dozvedel štátny senátor veľmi rýchlo túto prax zrušil.

Takmer 30-tisíc kalórii

V roku 2012 bol popravený Gary Carl Simmons Jr., okrem iného za vraždu a rozštvrtenie muža. Keď konečne prišiel jeho čas, zdalo sa, že sa zabije posledným jedlom skôr, ako to urobí smrtiaca injekcia.

image

Alarmujúca situácia v britských väzniciach. Obsadených je všetkých vyše 80-tisíc miest, odsúdených nemajú kam dať

Objednal si najväčšiu pizzu Pizza Hut plus bežnú pizzu s tromi druhmi syra, olivami, paprikou, paradajkami, cesnakom a talianskou klobásou. Potom mal desať 250 gramových balení parmezánu a ranch dresingu, jedno rodinné balenie syra nacho Doritos, 2 veľké jahodové kokteily, dve fľaše čerešňovej koly, jedna superveľká objednávka  hranoliek McDonald’s s extra kečupom a majonézou a dva pollitre jahodovej zmrzliny. To všetko sa zmestilo tesne pod 29 000 kalórií, taká bežná večera.

Vedro KFC

Jeden z najdesivejších  sériových vrahov všetkých čias, zodpovedný v nemalej miere za modernú fascináciu zlými klaunmi, John Wayne Gacy, bol v roku 1994 popravený za vraždu najmenej 33 ľudí.

image

Gacyho posledným jedlom pozostávalo z 12 vyprážaných kreviet a vedra s 21 kusmi stehienok z KFC s hranolkami.

Instagram/kfc_sk/

Gacyho posledným jedlom pozostávalo z 12 vyprážaných kreviet a vedra s 21 kusmi stehienok z KFC s hranolkami. Aby to vyvážil, tak si objednal aj pol kila jahôd. Gacy ako bývalý manažér KFC, ostal svojej značke verný až do konca,

Zdravé cereálie

Nie každý sa však chce so svojim posledným jedlom zabiť. Jeffrey Barney strávil štyri roky v cele smrti pred popravou za vraždu. Napriek tomu si pred smrťou vybral menej kalorickú bombu. Keď prišiel jeho čas, objednal si dve plné škatule obľúbených cereálií Frosted Flakes a pol litra mlieka.

image

Jeffrey Barney si objednal dve plné škatule obľúbených cereálií Frosted Flakes a pol litra mlieka.

Unsplash/nyana-stoica/

Prihorené burgre

Na prvý pohľad nie je posledné jedlo Yosvanis Valle až také zvláštne. Chcel hamburgery, hranolky a ryžu. Pridal však netradičnú požiadavku. Chcel, aby mu všetky štyri hamburgery, hranolky aj ryža prihoreli. Mal tiež jalapeno, cibuľu, paradajky a syr.

Posledný poldecák

John Arthur Spenkelink bol popravený v roku 1979. Jeho posledné jedlo sa síce nezaznamenalo, no tesne pred smrťou si mal dať dva panáky Jacka Danielsa, o ktoré sa mal údajne podeliť s väzenským dozorcom. 

image

John Arthur Spenkelink bol popravený v roku 1979. Jeho posledné jedlo sa síce nezaznamenalo, no tesne pred smrťou si mal dať dva panáky Jacka Danielsa.

Pexels/daniel-smyth/

Poprava bola považovaná za trochu kontroverznú, pretože sa všeobecne verilo, že Spenkelink spáchal svoje zločiny v sebaobrane. Možno bol aj to dôvod, prečo sa odsúdený rozhodol podeliť sa o svoj drink.

18 plechoviek Coca-Coly

William Bonin bol monštrum, ktoré zabilo 14 mladých mužov a chlapcov. Keď ho konečne popravili, jeho  posledná žiadosť o jedlo  bola presne taká čudná, ako by ste od niekoho zjavne tak vyšinutého čakali.Úradníci mu priniesli dve veľké pizze s feferónkami a klobásami, tri pollitre kávovej zmrzliny a tri šesťbalenia Coca-Coly. Či však vypil všetkých 18plechoviek, nie je známe. 

image

V najnebezpečnejšej krajine otvorili najväčšiu väznicu na svete. Takto vyzerá vojna proti gangom

Jedlo ako pre celú väznicu

Peter J. Miniel bol v roku 2004 popravený za spáchanie brutálnej vraždy. Keď však prišiel čas zjesť jeho posledné jedlo, zjavne to nechcel nechať  na náhodu, že by mohol  zomrieť hladom, a tak si objednal dostatok jedla, aby nasýtil celú väznicu. 

image

Peter J. Miniel bol v roku 2004 popravený za spáchanie brutálnej vraždy. Keď však prišiel čas zjesť jeho posledné jedlo, zjavne to nechcel nechať  na náhodu.

Wikipedia/

Jeho jedlo zahŕňalo 20 hovädzích tacos, 20 hovädzích enchiladas, dva dvojité cheeseburgery, pizzu jalapeno, vyprážané kurča, špagety. Ako dezert si vybral polovicu čokoládového koláča a polovicu vanilkového koláča, sušienky a smotanovú zmrzlinu, karamelovú pekanovú zmrzlinu, ovocný koláč. To celé nakoniec zapil dvomi fľaškami coca-coly, dvomi fľaškami pepsi, dvomi pivami a dvomi pomarančovými džúsmi.

Vegetariánska pizza pre bezdomovca

Philip Ray Workman bol popravený v roku 2007 za vraždu policajta pri pokuse o útek počas lúpeže. Počas odpykávania si trestu v cele smrti zrejme precitol a tesne pred smrťou chcel ešte spraviť dobrý skutok.

image

Chcel vegetariánsku pizzu, ale nie pre seba. Požiadal, aby väzenskí úradníci dali pizzu prvému bezdomovcovi ktorého stretnú na ulici.

Pexels/edward-eyer/

Chcel vegetariánsku pizzu, ale nie pre seba. Požiadal, aby väzenskí úradníci dali pizzu prvému bezdomovcovi ktorého stretnú na ulici. Žiadosť bola síce väznicou zamietnutá, no myšlienka sa zapáčila pár sympatizantom, ktorí pizzami zaplnili miestne centra pre ľudí bez domova.

Jedno jablko

James Russell, bývalý hudobník, ktorý sa rozhodol vyskúšať si okrem iných zločinov aj únos a vraždu, to počas svojej cesty do komory, kde mal zomrieť, urobil jednoducho. Namiesto niekoľko chodového jedla si vyžiadal len jedno jablko.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:26