Lúpež s hračkárskou zbraňou.Facebook/polícia Sr- Trenčiansky Kraj/
StoryEditor

V Trenčíne kradli s hračkárskou zbraňou. Hrozí im až dvanásť rokov väzenia

TASR17.12.2022., 12:35h

Dvojica mladíkov mala ukradnúť mužovi 800 eur a mobilný telefón. Použiť mali hračkársku pištoľ.

Lajkuj Brainee.sk na

Obvineniu zo zločinu lúpeže čelí dvojica mužov vo veku 26 a 23 rokov uvádza TASR. Poškodeného muža mali s hračkárskou pištoľou v Trenčíne okradnúť o 800 eur a mobilný telefón. Informovala o tom v sobotu na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

 „Jeden z obvinených si dohodol vo večerných hodinách stretnutie pri kostole sv. Jána Nepomuckého s poškodeným. Toho vylákal na miesto stretnutia pod zámienkou kúpy mobilného telefónu od obvineného, ktorý ho predtým inzeroval na internete,“ uviedli policajti.

Obvinený mal k poškodenému pristúpiť, vytiahnuť strelnú zbraň a namieriť ju na neho. Pod hrozbou mal od neho požadovať sumu 800 eur a zároveň ho vyzvať, aby mobilný telefón, ktorý mal pri sebe, položil na strechu svojho motorového vozidla.  „Vykonaným vyšetrovaním bolo zistené, že v danom prípade išlo o hračkársku zbraň na guličky, čo však poškodený v danom momente nemohol tušiť,“ doplnila polícia.

image

Zlodej hodil do policajtov heroín. Štyria muži sa zdrogovali, nevládali ďalej pracovať

Poškodený v obave o svoj život a zdravie podľa nej podal obvinenému do ruky hotovosť a položil svoj telefón na vozidlo. Obvinený si mal peniaze od poškodeného vziať, následne zobrať aj jeho mobilný telefón a utiecť na neznáme miesto spolu s druhým obvineným, s ktorým bol vopred dohodnutý, a ktorý mal po celý čas čakať neďaleko od miesta činu, ozrejmila polícia.

image

Veveričky obvinené zo špionáže či koza zatknutá za ozbrojenú lúpež. Osláv s nami Deň absurdít

Krátko po tomto čine sa poškodený obrátil na políciu, ktorá začala okamžite intenzívne po mužoch pátrať. „Pátranie trvalo niekoľko dní, ale polícii sa s využitím osobnej a miestnej znalosti podarilo mužov stotožniť,“ skonštatovali policajti.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 01:20