Na jeho prednej strane bol nápis „Zachráňte Ukrajinu“ a na zadnej „Rešpektujte iránske ženy“.Darko Vojinovic/TASR
StoryEditor

„Zachráňte Ukrajinu“, znel nadpis na mužovom tričku. Počas majstrovstiev vybehol na ihrisko s dúhovou vlajkou

pcTASR29.11.2022., 11:00h

Na prednej strane trička mal nápis „Zachráňte Ukrajinu“ a na zadnej „Rešpektujte iránske ženy“.

Lajkuj Brainee.sk na

Pondelňajší zápas medzi Portugalskom a Uruguajom na futbalových MS v Katare narušil muž s dúhovou vlajkou, ktorý vbehol na ihrisko. Išlo o Taliana Maria Ferriho. Na sebe mal modré tričko Superman. 

Na jeho prednej strane bol nápis „Zachráňte Ukrajinu“ a na zadnej „Rešpektujte iránske ženy“. Bezpečnostné zložky ho odviedli z trávnika, podľa Ferriho vyjadrení to však nemalo žiadne právne následky. 

image

Samurajovia upratujúci štadióny a templári v Perzskom zálive. Katar na záplavu farieb odpovedá radikálnymi náboženskými prednáškami

V utorok na sociálnej sieti napísal, že je voľný a poďakoval sa za podporu. Tiež uviedol, že počas vojny na Ukrajine strávil mesiac v Kyjeve ako dobrovoľník a videl, ako tamojší ľudia trpia, píše agentúra AFP. „Porušovanie pravidiel pre dobrú vec nikdy nie je zločin,“ dodal.

Ferri už podobným spôsobom protestoval aj v minulosti. V roku 2014 počas majstrovstiev sveta vo futbale v Brazílii upozornil na situáciu detí žijúcich v chudobe.

Kritika z viacerých strán

Rozhodnutie usporiadať majstrovstvá sveta v Katare, kde je homosexualita nezákonná, kritizovali viacerí futbaloví fanúšikovia, ale aj známe osobnosti.

„Nebudem vystupovať a ani som sa nikdy nezúčastnila vyjednávania. Na diaľku budem povzbudzovať Anglicko a teším sa na návštevu Kataru, keď splní všetky prísľuby ľudských práv, ktoré dal,“ uviedla Dua Lipa. 

image

Majstrovstvá sveta v Katare sa odsúdili na smrť ešte skôr ako začali. Pozri sa, prečo ich celý svet bojkotuje

„V skutočnosti mi pred 15 mesiacmi ponúkli veľa peňazí, viac ako milión dolárov, aby som tam vystúpil. Odmietol som to,“ dodal škótsky spevák Rod Stewart. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 15:30