StoryEditor

Transrodová Charlotte: Chalani zo Spišskej tvrdili, že ma treba obesiť. Vypisujú mi aj známi Slováci

Dominika Pacigová22.02.2023., 12:00h

So šikanou sa stretávam skoro denne. V šiestich rokoch som počula, že som gay, no neviem si predstaviť, že by som sa mala pretvarovať, konštatuje mladá transrodová Slovenka.

Lajkuj Brainee.sk na

V roku 2020 mala coming out a práve si prechádza tranzíciou. Čo pociťovala, keď ju dovtedy oslovovali v mužskom rode? Neuvažovala niekedy nad tým, že by žila celý život v pretvárke len preto, aby nebola terčom útokov či hejtov? Aký význam v jej psychickom prežívaní malo sebaprijatie a akceptácia spoločnosti? Čo jej na Slovensku, ako transrodovej žene, komplikuje život? Dokážu sa jej dotknúť názory niektorých politikov? Sú zdravotné služby pre transrodových ľudí zabezpečené v potrebnej miere? Prečo má účet na OnlyFans a je zdrojom jej príjmov? Na tieto i mnohé ďalšie otázky odpovedala Charlotte Srnčík.

V šiestich rokoch jej hovorili gay 

Už v detstve bola terčom útokov a šikanovania. „Keď som mala šesť rokov, počúvala som, že som gay. V trinástich rokoch ma chalani zo Spišskej pridali do skupiny, kde si písali, ako ma treba zabiť a obesiť na mojich blonďavých vlasoch,“ zaspomínala. 

Napriek tomu si nevedela predstaviť život v pretvárke. „Nedokázala by som sa tváriť ako drsný mačo. Radšej budem čeliť neprijatiu spoločnosti, ako by som mala byť nešťastná sama zo seba,“ skonštatovala. 

image

Provokovali sme ľudí. Myslel som si, že homosexuáli sú problém, hanbím sa za to, hovorí bývalý extrémista

Dnes pracuje v kaviarni, kde jej nadriadení podporujú LGBTI komunitu. „Je fajn vidieť, že existujú ľudia, ktorí sa neboja prijať do práce transrodového človeka,“ prezradila. 

Ďalším zdrojom jej príjmov sú sociálne siete, kde má viaceré spolupráce. „Zatiaľ som sa nestretla s homofóbnou firmou. Je skvelé, že aj transrodoví ľudia môžu mať spolupráce,“ dodala. 

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore, kde Charlotte prehovorila aj o tom, či má priateľa, alebo či bola na rande s nejakou verejne známou osobou. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
14. apríl 2024 16:51