Vzali sa pred šiestimi rokmi a zapísali sa do knihy rekordov ako najmenší manželia na svete.Profimedia.cz
StoryEditor

Takto vyzerá život najmenšieho páru na svete. Majú problém s použitím toalety aj nákupom v supermarkete

iDnes.cz05.11.2022., 09:00h

Manželia o ich problémoch verejne hovoria, pretože chcú, aby ľudia nižšieho vzrastu mali o čosi viac rešpektu a pochopenia.

Lajkuj Brainee.sk na

Paulo da Silva Barros a jeho manželka Katyuocia Hoshino z Brazílie sú najmenším párom na svete. Dokonale im to spolu klape, ale každý deň sa nájde niečo, čo im ich spolužitie trochu narúša. Problémy sa nájdu na každom kroku, píše Martina Hykl z portálu iDnes.cz.

Chcú pomáhať iným

Vzali sa pred šiestimi rokmi a zapísali sa do knihy rekordov ako najmenší manželia na svete. „Sme menší ako väčšina dospelých ľudí na planéte. Niet divu, že nám nie sú prispôsobené veci bežnej dennej potreby. Máme problém s výberom peňazí v bankomate, s použitím toalety aj nákupom v supermarkete. Všetko je pre nás príliš vysoko a musíme žiadať o pomoc,“ posťažoval sa Paulo na svojom profile na Instagrame.

Manželia o ich problémoch verejne hovoria, pretože chcú, aby ľudia nižšieho vzrastu mali o čosi viac rešpektu a pochopenia. Paulo si myslí, že by sa malo na takýchto ľudí viac myslieť a aspoň v obchodoch by uvítal možnosť zapožičania si nejakých schodíkov.

„Doma máme, pochopiteľne, všetko prispôsobené nášmu vzrastu. Tam nie je problém. Ale predstavte si, že napríklad potrebujete ísť na toaletu v obchodnom dome. Ako malý muž nemám šancu dosiahnuť na pisoár a moja žena sa zase ťažko dostane na klasické WC. Možno to znie ako malichernosť, ale nie je to pre nás ľahké,“ dodal.

Pár často oslovujú médiá, či si plánujú založiť rodinu. Manželia si však nie sú istí, či by sa zvládli postarať o potomka, keď sú malého vzrastu. „Bola by to výzva. Nie sme si ani istí, či je to vôbec možné. Sme šťastní a máme množstvo plánov. Chceli by sme pomôcť párom ako sme my,“ uzavreli.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 12:45