Karol III. je vzdialený príbuzný legendárneho Vlada Tepeša.Wikipedia.com/Karol Iii., Vlad Iii./
StoryEditor

Korene nového kráľa Británie siahajú až do Transylvánie. Jeho predok je sám Vlad Dracula

Michal Čiernik05.05.2023., 16:00h

„Rodopis ukazuje, že som potomkom Vlada Napichovača, takže mám v krajine trochu podiel,“ žartovne uviedol Karol III. v dokumente o Karpatoch.

Lajkuj Brainee.sk na

Pokrvná línia britskej kráľovskej rodiny je naozaj veľmi bohatá a rozvetvená po celej Európe. Jedna línia je však obzvlášť zaujímavá. Postaral sa o ňu prastarý otec súčasného panovníka, kráľ Juraj V. Ten si zobral za manželku Mary z Tecku, vnučku grófky Claudine Rhédey von Kis-Rhéde, ktorá sa narodila 21. septembra 1812 v Sedmohradsku. Korene pra-pra-pra-prastarej mamy Karola III. siahajú ďalších dvesto rokov do histórie terajšieho Rumunska, až ku krutému kniežaťu Vladovi III. Tepešovi.

Kráľ Karol III. objavil svoje spojenie s notoricky známym panovníkom po tom, čo v roku 1998, ešte ako princ, podnikol svoju prvú cestu do Rumunska. „Rodopis ukazuje, že som potomkom Vlada Napichovača, takže mám v krajine trochu podiel,“ žartovne uviedol v dokumente o Karpatoch, uvádza Daily Record. Karol III. vlastní v Transylvánii dva domy. Jeden pri obci Viscri dokonca slúži ako penzión.

Súčasný britský panovník prostredníctvom svojej nadácie vykonal tiež v regióne rozsiahlu charitatívnu prácu zameranú na podporu ochrany prírody, tradičných poľnohospodárskych systémov a trvalo udržateľného rozvoja. Ako uvádza Daily Record, tento pôvabný región navštevuje aspoň raz ročne. „Na žiadnom inom mieste v Európe som nenašiel tak dobre zachovanú a takú úrodnú krajinu,“ povedal Charles počas májovej návštevy Rumunska, aby sa stretol s ukrajinskými vojnovými utečencami a zúčastnil sa celoeurópskeho projektu výsadby stromov.

image

Deti kráľovnej Alžbety II. Nový kráľ, olympionička, učiteľ aj návštevník pedofilného ostrova Jeffreyho Epsteina

Starosta mesta Alba Iulia, bývalého hlavného mesta Transylvánie, v roku 2017 dokonca oficiálne pozval vtedajšieho princa z Walesu, aby získal symbolický čestný titul knieža Transylvánie. „Keďže, sa hlásate k svojim koreňom od nášho legendárneho princa Vlada. A tak veľmi milujete Transylvániu, pomysleli sme si, čo keby ste namiesto toho, aby ste boli iba Princ z Walesu, boli odteraz známi ako Princ z Walesu a Transylvánie?“ Písal starosta v liste ešte v tedy princovi Charlesovi.

image

Zatvorili ich do azylu pre idiotov a doslova ich vymazali z histórie. Kráľovská rodina má aj kruté tajomstvá

Dnes už kráľ Karol III. by mal byť 16-násobným pravnukom Vlada III. Tepeša, kniežaťa Valašska v 15 storočí. Tiež známeho ako Vlada narážača, podľa jeho obľúbenej metódy popravy. Práve legenda o jeho ikonickej večery pod kolmi s nabodnutými hlavami inšpirovala spisovateľa Brama Stokera, k napísaniu slávneho románu Dracula.

image

List, ktorý si my už neprečítame. Kráľovná Alžbeta zanechala odkaz, ktorý prečítajú až v roku 2085

Syn Kráľovnej Alžbety II. bol po jej smrti oficiálne menovaný kráľom v sobotu desiateho septembra. Pohreb kráľovnej sa uskutoční v pondelok 19. septembra.

 

 

 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 01:31