TASR/AP, Facebook/Mosa Meat
StoryEditor

Hviezdny DiCaprio podporuje ochranu životného prostredia. Investoval do umelého mäsa

iDnes27.09.2021., 14:00h
Americký herec Leonardo DiCaprio verí v budúcnosť umelého mäsa. Svojimi investíciami podporil dva startupy, ktoré sa zaoberajú kultiváciou náhrady mäsa v skúmavke. Nie je to pritom jeho prvý investičný projekt v tomto odbore.
Lajkuj Brainee.sk na

DiCaprio investoval bližšie nešpecifikovanú čiastku do izraelskej spoločnosti Aleph Farms a holandského startupu Mosa Meat. „Mosa Meat a Aleph Farms prinášajú nové spôsoby, ako uspokojiť dopyt po hovädzom mäse, a zároveň riešia tie najvážnejšie problémy, ktoré prináša priemyselná produkcia hovädzieho mäsa,“ uviedol herec vo vyhlásení.

„Veľmi ma teší, že sa k nim môžem pripojiť ako poradca a investor vo chvíli, keď sa chystajú predstaviť pestované hovädzie zákazníkom,“ dodal.

Ochrane životného prostredia sa venuje dlhodobo 

Nejde však ani zďaleka o jeho prvé investície do začínajúcich firiem, pričom všetky kladú dôraz na ekológiu a udržateľnosť. Hollywoodska hviezda spolu s Billom Gatesom podporila medzi prvými aj firmu Beyond Meat, ktorá sa tiež zameriava na kultiváciu náhrady klasického mäsa. 

​Ďalšie peniaze zamierili napríklad do spoločnosti Diamond Foundry, tá však v laboratóriách neprodukuje mäso, ale umelé diamanty. DiCaprio podporil aj čajového producenta Rune Tea, ktorý kladie dôraz na udržateľné podnikanie a obnovu dažďových pralesov. Taktiež podporil aj spoločnosť Rubicon, ktorá sa zameriava na recyklačné technológie.

Ochrane životného prostredia sa Leonardo DiCaprio venuje dlhodobo. V roku 2014 ho generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vymenoval do funkcie posla mieru Spojených štátov s prednostným zameraním na boj proti globálnemu otepľovaniu. Výsledkom jeho práce bol aj environmentálny dokumentárny film Je s nami koniec?, ktorý produkoval spolu s režisérom Martinom Scorsesem.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/klimaticka-zmena, menuAlias = klimaticka-zmena, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 15:54