StoryEditor

Keď máme peniaze na organizovanie lotérie, mali by sme ich mať aj na riešenie klimatickej krízy, hovoria aktivisti

Dominika Pacigová24.09.2021., 17:00h
Spustili sme druhú petíciu. Nečakáme, že SaS zmení postoj, bude len prefíkanejšia, hovoria signatári druhej slovenskej klimatickej petície.
Lajkuj Brainee.sk na

Vyhlásenie stavu klimatickej núdze žiadalo viac ako 127-tisíc Slovákov, podporovalo ho aj ministerstvo životného prostredia. Iniciatíva Klíma ťa potrebuje však nebola s výsledkom prerokovania klimatickej petície v Národnej rade Slovenskej republiky spokojná, a preto v deň globálneho klimatického štrajku opäť spúšťa klimatickú petíciu. Pozvanie do štúdia Brainee prijali signatári petície, Marta Fandlová a Jakub Hrbáň.

Gestá nestačia

Iniciatíva Klíma ťa potrebuje dnes spustila druhú slovenskú klimatickú petíciu. Požiadavky rozšírili a veria, že sa dočkajú činov. „Počas prvej slovenskej klimatickej petície som mala pocit, že si politici okolo nás robia marketing, zvolávajú super tlačové konferencie, vysvecujú hrad, ale to nestačí. Je dôležité, aby už konečne presadili konkrétne požiadavky a veci, ktoré pomôžu riešiť klimatickú krízu,“ uviedla pre Brainee Marta Fandlová.

Viac o druhej slovenskej klimatickej petícii, postoji politikov, marketingových gestách či vyhlásení stavu klimatickej núdze sa dozvieš v priloženom videorozhovore.

​Petíciu môžeš podpísať a jej celý vývoj môžeš sledovať na www.klimatapotrebuje.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 07:49