Instagram/marcusbirks, Reprofoto Youtube/LIVE UPDATE/BBC
StoryEditor

Odmietol očkovanie, podľahol covidu. Pred smrťou apeloval na ľudí, aby si nechali vakcínu pichnúť

pc30.08.2021., 10:30h
Prvá vec, ktorú chcel urobiť po príchode z nemocnice bola, že presvedčí ľudí, aby sa dali zaočkovať.
Lajkuj Brainee.sk na

40-ročný Marcus Birks bol skeptický voči koronavírusu. Nedal sa zaočkovať, no chybu si uvedomil až v čase, keď skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti. Ochoreniu nakoniec podľahol, informuje portál BBC.

Z nemocnice naliehal na ľudí

Hudobník z Leeku začal začiatkom augusta pociťovať, že niečo nie je v poriadku. Jeho zdravotný stav sa zhoršoval, a následne skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti vo fakultnej nemocnici. „Keď sa poriadne nemôžete nadýchnuť, je to ten najstrašidelnejší pocit na svete,“ uviedol pre BBC.

Bol v šoku, čo mu spôsobil koronavírus, keďže chorý bol len zriedka. Z nemocnice naliehal na ľudí, aby sa dali zaočkovať, kým je ešte čas. Nielen svoju rodinu, ale aj okolie chcel urgovať aj po prepustení z nemocnice.

​V piatok však prišla smutná správa. 40-ročný muž koronavírusu podľahol. „Bolesť, ktorú cítim pri písaní, je neznesiteľná. Moje srdce, duša a svet sa úplne roztrieštili,“ napísala jeho tehotná manželka na Instagrame

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marcus Birks (@marcusbirks)

S Marcusom boli spolu od jej 16 rokov, pričom manželstvo uzavreli pred desiatimi rokmi. V statuse ho opísala ako najlepšieho priateľa a spriaznenú dušu.  

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 03:37