HerecTASR/DPA
StoryEditor

Legendárny Alain Delon už nechce žiť. Mám mu zariadiť eutanáziu, potvrdil jeho syn

subiDnes25.03.2022., 08:08h
Anthony Delon, syn filmovej legendy Alaina Delona oznámil, že jeho otec chce vo Švajčiarsku podstúpiť eutanáziu. Filmová legenda oslávila v novembri 86. narodeniny. Pred dvoma rokmi prekonal herec dvojnásobnú mŕtvicu.
Lajkuj Brainee.sk na

„Áno, je to pravda. Otec ma o to naozaj poprosil. Sľúbil som mu tiež, že s ním budem osobne až do úplného konca,“ potvrdil syn Alaina Delona v rozhovore pre francúzsku rádiovú stanicu RTL správu o tom, že má pre svojho otca zariadiť eutanáziu na klinike vo Švajčiarsku, kde filmová legenda dlhodobo žije a kde je zákrok legálny.

Podľa magazínu Le Point sa slávny francúzsky herec k tomuto kroku odhodlal po tom, čo sa pre asistovaný dobrovoľný odchod zo sveta rozhodla aj jeho exmanželka Nathalie Delonová.

Eutanázia

Tá zomrela v januári tohto roku vo veku 79 rokov na rakovinu. Aj ona chcela eutanáziu, zákerná choroba však ukončila jej život tesne pred plánovaným zákrokom.

„Aj s mamičkou som bol až do poslednej chvíle. Bola vážne chorá a rozhodla sa dobrovoľne odísť. Našťastie k eutanázii nakoniec nedošlo a nepodstúpili sme celý proces. Hovorím našťastie, pretože všetko potrebné vrátane lekára už bolo pripravené,“ vysvetlil Anthony Delon.

Delon Herec Twitter/Nikos Moraitis

​Alain Delon sa v minulosti v niekoľkých rozhovoroch vyjadril, že je priaznivcom a podporovateľom „dôstojného dobrovoľného odchodu zo sveta“. Je to podľa neho „tá najviac logická a prirodzená vec“.

„V určitej chvíli by človek mal mať právo odísť. V pokoji a mieri. Bez toho, aby ho bezmocného ťahali po nemocniciach, dávali mu stále dookola injekcie a podobne,“ povedal herec s tým, že už spísal závet a na svoj odchod zo sveta je pripravený.

​Alain Delon prekonal v roku 2019 dvojnásobnú mŕtvicu. Aj keď sa dal krátko potom opäť relatívne rýchlo dohromady, priznal, že sa necíti psychicky ani fyzicky dobre.

„Starnutie stojí za prd. Najhoršia je tá bezmocnosť. Nemôžete s tým skrátka nič urobiť. Strácate postupne svoju tvár, zrak, všetko sa stále len zhoršuje. Vstanete ráno z postele a vaše členky a všetko tak bolí,“ posťažoval sa vtedy herec v jednom z rozhovorov.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 08:41