Brendan DoyleAMC, Lafourche Parish Sheriff‘s Office
StoryEditor

Skutočný Walter White? V Spojených štátoch suspendovali učiteľa, prevádzkoval totiž laboratórium na výrobu pervitínu

Miroslav Kamody12.10.2023., 09:00h

Učiteľ, ktorý si založí vlastné laboratórium na výrobu drog? To sme už niekde videli.

Lajkuj Brainee.sk na

Kto by nepoznal príbeh Waltera Whita, hlavnej postavy jedného z najpopulárnejších a najospevovanejších seriálov vôbec - Breaking Bad. Portál Unilad informuje, že aj v skutočnom živote nájdeš príbeh podobný tomu, ktorý sme videli na televíznych obrazovkách.

Učiteľ Brendan Doyle z Michiganskej štátnej univerzity (MSU) bol svojimi študentmi označený ako „nevypočítateľný“. Práve to ich podnietilo pozrieť sa do jeho histórie. A nemohli zostať viac prekvapení. Mladí detektívi totiž zistili, že Doyle vyzeral ako skutočný Walter White v scenári podobnom Breaking Bad, kde ich učiteľ predtým viedol laboratórium s pervitínom.

image

Better call Saul nemusí byť koniec Breaking Bad. Sú tvorcovia nalomení pokračovať v tvorbe?

Krátky pobyt vo väzení

Boyle bol zatknutý v marci 2020 za vedenie tajného laboratória, zatiaľ čo bol profesorom na Nicholls State University v Thibodaux v Louisiane. Podľa správy, ktorú v tom čase zdieľal šerif Craig Webre, bol obvinený z „vytvorenia alebo prevádzky tajného laboratória na nezákonnú výrobu kontrolovanej nebezpečnej látky“.

Doyle sa v januári 2021 priznal k obvineniam a bol odsúdený na 180 dní za mrežami, ale odsedel si len 90. Kancelária šerifa neskôr potvrdila študentským novinám The State, že podľa ich záznamov bol Doyle „uznaný vinným, odpykal si trest a bol prepustený“.

Doylova kriminálna minulosť však univerzite pri ich kontrolách unikla, takže ho najali, aby vyučoval kurz anatómie a fyziológie na oddelení kineziológie, uvádza New York Post. Až keď sa študenti začali zaujímať o jeho správanie, začali pátrať po svojom profesorovi a objavili jeho pozadie v štýle Breaking Bad.

image

Brendan Doyle

Lafourche Parish Sheriff‘s Office

Škola jeho minulosť prehliadla

„Keď na nás kričal, ako keby sme sa rozprávali na strednej škole, myslel som si, že je to zbytočné, keď sa to stane v iných triedach na MSU, profesori si z toho naozaj ťažkú hlavu nerobia. Len pokračujú vo vyučovaní,“ povedala študentka Mackenzie Allbee pre Fox 17.

Allbee ďalej povedala, že študenti boli šokovaní a zmätení z toho, ako sa Doyle dostal do zamestnania vzhľadom na jeho kriminálne pozadie. „Aj keď jeho účasť bola minimálna, ako sa to stalo? Ako sa na to pozerali, alebo to vôbec nevedeli?“ pýtala sa ďalej.

Študentom zrejme nejaký čas trvalo, kým našli informácie o svojom profesorovi, pretože jeho profil používal meno „B. Michael Doyle“. Zrejme ťa to neprekvapí, no Doyle bol medzitým prepustený z univerzity. Podľa zástupcu hovorcu univerzity mal v septembri dovolenku a od 9. októbra už nie je zamestnancom univerzity.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 13:45