EmilyIvy Omitb/Twitter
StoryEditor

Nikto ju nemal rád. Režisér Priateľov odhalil, že sa s postavou Emily ťažko pracovalo, pretože nebola zábavná

Nikola Michalkova31.08.2023., 11:30h

Emily, ktorá sa v seriáli Priatelia objavila v štvrtej sérii, patrila medzi postavy, ktoré buď máš rád, alebo ich nenávidíš. Režisér odhalil, že ani práca s herečkou nebola najlepšia.

Lajkuj Brainee.sk na

Helen Baxendale je herečka, ktorá je známa zo seriálu Priatelia, keď sa k hercom pridala v štvrtej sérii ako priateľka a neskôr snúbenica Rossa Gellera. Určite si spomínaš na ikonickú scénu, keď pred oltárom Ross vyslovil namiesto Emily, meno Rachel. A potom tie požiadavky nie jednému z nás začali poriadne vadiť. 

Milá, ale nie vtipná

Režisér James Burrows herečku označil ako „milú, ale nie vtipnú“. Prezradil tiež, že s Helen bolo ťažké pracovať, pretože z nej nevyžarovala komediálna energia. Opísal, že pokus o komédiu „bol ako tlieskanie jednou rukou“. David Schimmer, ktorý stvárnil Rossa, tvrdil, že „sa nemal od koho odraziť“, píše sa na portáli Daily Mail.

image

Priatelia, Ženatý so záväzkami či The Office. Tieto seriály by dnes už nemali žiadnu šancu vzniknúť

„V sitkomoch a všetkých typoch romantických komédií je humor rovnako dôležitý ako chémia. Zistili sme, že každá Rossova nová priateľka musí byť rovnako vtipná ako Rachel,“ hovorí. 

Nemohli obsadiť niekoho iného

Postavu nemohli preobsadiť kvôli času. „Často sa stáva, že nemôžete preobsadiť postavu kvôli krátkym termínom nakrúcania alebo iným logistickým okolnostiam. Nikoho neobsadzujete, aby bol slameným mužom, pokiaľ to nie je na jednu epizódu. Potrebujete niekoho, kto vyvolá smiech. Niekedy začnete nejaký oblúk a nefunguje to, takže toho človeka sa musíte zbaviť. Ak je to denný hráč, je to rýchle rozlúčenie. A je to aj naopak. Ak je medzi hercami chémia, scenáristi sa snažia vymyslieť nejaký spôsob, ako si ich udržať,“ opisuje. 

image

Emily a Ross

Satellait/Twitter

Vyjadrila sa aj samotná herečka. „Všetci boli veľmi milí a profesionálni. Nikdy sme však neboli veľkí kamaráti. Ľudia očakávajú, že keď sa to volá Priatelia, tak sú všetci veľkí kamaráti, ale oni boli skutoční profesionáli. Robili to celé roky a ja som bola jednou z mnohých hosťujúcich hviezd,“ opisuje.

„Som veľmi hrdá a potešená, že som mohla účinkovať v takej úžasne úspešnej a medzinárodnej show.“ Zo seriálu odišla, keď otehotnela spolu s jej partnerom Davidom L. Williamsom. Svoj odchod z projektu však vôbec neľutuje.

ANKETA
Mal si postavu Emily v seriáli Priatelia rád?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 10:31