Novinka od Netflixu trhá rekordy v sledovanosti.Twitter/1899/
StoryEditor

Netflix trhá s novým seriálom rekordy. Mysteriózny triler predbehol aj The Crown

Michal Čiernik22.11.2022., 12:30h

Všade sa o ňom hovorí a fanúšikovia Netflixu sú z neho vo vytržení. Novinka na Netflixe sa len za pár dní dostala na prvé miesta sledovanosti. Aj na Slovensku.

Lajkuj Brainee.sk na

Fanúšikovia The Crown dva roky netrpezlivo čakali na piatu sériu, ktorá vyšla začiatkom tohto mesiaca 9. novembra. Na doteraz jeden z najsledovanejších seriálov sa po smrti anglickej kráľovnej vzniesla vlna rozpačitých komentárov, či je vhodné a potrebné v tomto príbehu pokračovať. Napriek tomu po svojom vydaní sa piata séria rýchlo vyšplhala do top 10 v 88 krajinách a sledovanosť a zostala tam vyše 107 miliónov hodín. V podstate ani nič iné nikto nečakal.

17. novembra bola na Netflixe vydaná prvá séria nového mysteriózneho trileru, ktorý The Crown rýchlo zosadil z prvej priečky Netflixového rebríčka. Seriál s názvom 1899 sleduje hororovú plavbu gigantickej výletnej lode Cerberus z 19. storočia smerujúcej z Európy do New Yorku. Pasažieri sú rozdelení podľa tried, bohatstva a národnosti, no všetci sú zjednotení proti problémovému kapitánovi Larsenovi (Andreas Pietschmann), ktorý sa rozhodne otočiť loď, aby vyšetril strašidelné udalosti na sesterskej lodi Prometheus.

image

Novembrová nádielka od Netflixu: Prinášame zoznam snímok, na ktoré sa môžeš tešiť

Na tvorbe sa podieľali nemeckí režiséri Baran bo Odar a Jantje Friese, ktorí stoja za sci.fi seriálom Dark. Táto konšpiračná dráma s cestovaním v čase a paralelným vesmírom bola prvým originálom Netflixu v nemeckom jazyku. Dva roky po finále Dark sú späť s ďalším  hororovo-mysterióznym príbehom so sci-fi nádychom. Prvá osemdielna séria znovu odzrkadľuje režisérsky štýl tvorcov. Môžeš sa tešiť na cestovanie v čase a priestore, tajomné portály, strašidelné deti a mierny závan imigračnej politiky. To všetko je však tento krát zasadené do burácajúcej strojovne parníku.

 

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 00:46