4. séria Stranger ThingsNetflix/
StoryEditor

Piata séria Stranger Things: Kedy začne natáčanie, čo chystajú tvorcovia a dočkáme sa spin-offu o Eleven?

Miroslav Kamody06.07.2022., 12:00h

Ambiciózna štvrtá séria Stranger Things je na konci. Čo si pre nás tvorcovia pripravili v poslednej piatej?

Lajkuj Brainee.sk na

Od finále štvrtej série Stranger Things ubehlo už pár dní, takže každý už mal dostatok času predýchať udalosti, ktoré sme v takmer štvorhodinovom závere rozdelenom na dve časti videli. Viac sa o našich dojmoch z tejto série dozvieš v tomto článku.

V nasledujúcich riadkoch sa nachádzajú spoilery z finále štvrtej série!

Keďže teraz musia fanúšikovia tohto projektu čakať na piatu sériu, ktorá bude zároveň poslednou, ešte najmenej dva roky, pozreli sme sa na to, čo nás v nej bude čakať. Dali sme pre teba dokopy všetky vyjadrenia tvorcov o tom, ako vlastne mysteriózny príbeh z mestečka Hawkins skončí.

image

Autorka famóznej piesne, ktorú použili v Stranger Things, sa poriadne nabalila. Po rokoch zarobila milióny

Návrat ku koreňom

Jednou z najdôležitejších správ, ktoré sme sa po premiére dozvedeli, je, že finálna séria sa bude odohrávať výlučne v Hawkinse. Rozprávanie príbehu sa tak vráti do starých koľají, pretože v štvrtej sérii sme sledovali dejové linky v Rusku, Kalifornii a Hawkinse. Splynutie sveta Upside Down s tým naším je však nateraz najväčšia hrozba, a preto bude skvelé vidieť, ako sa naši obľúbení hrdinovia opäť stretnú a pokope budú bojovať s nástrahami, ktoré si pre nich Vecna prichystal.

„Chceme sa vrátiť k mnohým veciam, ktoré sme robili v prvej sezóne. Bude tam veľa pôvodných zoskupení a párov, ktoré sme mali v prvej sérii,“ povedal spolutvorca seriálu Matt Duffer v podcaste Happy Sad Confused. Okrem toho bratia Dufferovci potvrdili, že epizódy piatej série nebudú také dlhé, ako v prípade štvrtej, píše LadBible. Dej by tak mal plynúť omnoho svižnejšie.

image

Stranger Things

Netflix/

„Prvýkrát v histórii sme veci na konci štvorky nezabalili, takže sa to bude hýbať. Neviem, či na začiatku päťky to pôjde rýchlosťou 100 míľ za hodinu, ale bude sa to pohybovať dosť rýchlo. Postavy už budú v akcii. Už budú mať cieľ, odvahu a myslím si, že to bude trvať aspoň pár hodín, táto séria bude skutočne iná.“

Kedy sa začne natáčať?

Teraz prejdeme k tej smutnejšej informácii. Na piatu sériu a odpovede na mnohé otázky, ktoré nastavilo finále, si počkáme poriadne dlhý čas. Podľa Davida Harboura, ktorý stvárňuje postavu Jima Hoppera, sa nakrúcať nezačne skôr ako na budúci rok.

„Myslím, že [to natočíme] budúci rok. Tento rok dokončujú písanie a potrebujú sa pripraviť, tak dúfam, že to bude tento rok... Takže by to pravdepodobne vyšlo v polovici roku 2024,“ povedal Harbour v rozhovore pre GQ. V podstate totožnú informáciu potvrdili aj bratia Dufferovci v rozhovore pre Collider.

image

Stranger Things sa inšpirovalo projektom Montauk. Experiment s unesenými deťmi je však len konšpirácia

„V júli si vezmeme malú dovolenku. A potom sa vrátime. Viem, že v prvý augustový týždeň začneme písať.“ Ako pripomína LadBible, dokončenie poslednej série trvalo takmer tri roky, a to v dôsledku vplyvu šírenia koronavírusu na filmový a televízny priemysel a skutočnosti, že štvrtá séria mala v podstate dĺžku deviatich celovečerných filmov.

Informácia o tom, že scenár k piatej sérii sa ide ešte len písať, znamená, že aj keď tvorcovia zrejme majú predstavu, ako celý projekt ukončiť, cesta k nemu ešte vydláždená nie je. Podrobnosti o zápletke sú tak iba dohadmi, aj keď sa samozrejme vieme odraziť od poslednej scény na konci tejto série.

Časový skok

Jedna vec je ale istá - čaká nás časový skok, aby tvorcovia logicky vysvetlili rastúci vekový rozdiel medzi postavami a skutočnými hercami, ktorí ich stvárňujú. Pokiaľ by sa začalo nakrúcať budúci rok, tak 14-ročnú Eleven by stvárňovala 19-ročná Millie Bobby Brown. Viac o vekových rozdieloch sa dočítaš v našom článku.

image

Herci zo Stranger Things

Reuters/Monica Almeida

„Myslím, že hneď, ako show skončí, alebo možno šesť mesiacov pred jej koncom, budete počuť o akýchkoľvek vedľajších produktoch, ktoré plánujú,“ dodal k téme pokračovania Stranger Things Harbour.

Po piatej sérii nie je so svetom Stranger Things koniec

V podcaste Happy Sad Confused sa okrem iného bratia Dufferovi rozrozprávali aj o spin-offe Stranger Things, ktorý nás, vzhľadom na popularitu seriálu, s takmer istotou čaká. Dvojica tvorcov je presvedčená, že nová šou bude „o 1000 percent iná“. Zároveň však potvrdili, že za volantom celého projektu nebudú sedieť oni.

„Dúfajme, že nájdeme tú správnu osobu, ktorej odovzdáme štafetu, kým budeme pokračovať v tvorbe nových vecí,“ povedali. Okrem toho vyvrátili fámy na internete, že spin-offy budú sledovať životné príbehy hlavných postáv zo Stranger Things.

image

Skráť si čakanie na novú sériu Stranger Things. Tieto zaujímavosti o seriáli ti vyrazia dych

„Čítal som tieto fámy, že bude spin-off Eleven, že bude spin-off Steve a Dustin. To pre nás nie je zaujímavé, pretože sme to všetko urobili. Strávili sme ani neviem koľko hodín skúmaním toho všetkého.“ Dodali však, že aj spin-off bude nejakým spôsobom spojený so svetom Upside Down.

„Povedal by som, že najdôležitejším spojivovým tkanivom je jeho rozprávačská citlivosť,“ pokračovali vo vysvetľovaní. „Existuje príbeh, ktorý sa spája so svetom Stranger Things, ale v skutočnosti ide skôr o to, ako tento príbeh rozpovieme,“ dodali bratia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 01:14