SeriálYoutube/Emeregency Awesome
StoryEditor

Targaryenovci a draci sú späť. Sleduj epický trailer na House of the Dragon

kov06.05.2022., 10:36h
Fanúšikovia fantasy sú momentálne vo vytržení.
Lajkuj Brainee.sk na

A je to tu! Dočkali sme sa nového traileru na dlho očakávaný prequel fantasy hitu Game of Thrones, House of the Dragon. Nová upútavka seriálu z dielne HBO nám v epických záberoch predstavuje rod Targaryenovcov a ich drakov, ale aj Westeros a Starkovcov.

Na seriáli sa očividne nešetrilo, pretože každá epizóda by mala stáť približne 20 miliónov dolárov, čo vidno už aj v traileri. Na čo sa teda môžeme tešiť?

House of the Dragon

Príbeh sa odohráva 200 rokov pred udalosťami Game of Thrones, ktoré vzišli z pera Georgea RR Martina a podrobne popisuje históriu rodu Targaryencov. Trailer nám predstavuje krajinu Westeros, ktorej vládne rod Targaryenovcov s ich typickými drakmi.

Práve vďaka bájnym stvoreniam sa predkovia Daenerys Targaryenovej stali vládcami Siedmich kráľovstiev Westerosu, avšak obdobie ich vlády sa má čoskoro skončiť. Seriál House of Dragon zobrazuje, ako a prečo, ku tomu došlo.

Vo fantasy novinke sa predstavia Rhys Ifans, Olivia Cooke, Paddy Considine, Emma D'Arcy, Eve Best či Matt Smith. Premiéra prvej časti je naplánovaná na 21. august. 

Paddy Considine, ktorý stvárňuje kráľa Viserya Targaryena avizoval, že seriál je „najnáročnejšou vecou, ​akú kedy urobil“. Matt Smith, ktorý sa preslávil ako princ Philip v seriáli The Crown, zase v rozhovore pre Comic Book uviedol: „Aby som bol úprimný, myslím si, že je to naozaj odlišné od Game of Thrones."

„Myslím, že to tak musí byť. Pôvodná séria bola svojská, a bola taká geniálna, že zanechala stopu, ktorú nie je možné zopakovať.“ 

Režisér seriálu Miguel Sapochnik pre Hollywood Reporter povedal, že „chce pôvodnú show doplniť". „Je to iná posádka, iní ľudia, iný tón. Dúfajme, že to bude vnímané, ako niečo iné. Nestane sa to však zo dňa na deň, musíme si to zaslúžiť, no myslím, že fanúšikovia si to užijú."

Game of Thrones mal premiéru na HBO v roku 2011 a počas ôsmich sérií sa stala vôbec najväčšou šou spoločnosti, pričom získala 59 cien Emmy, čo je dodnes rekord pre dramatický seriál. Po skončení seriálu v roku 2019 HBO nezaspalo na vavrínoch a rozhodlo sa pokračovať sequelom House of the Dragon.

Tešíš sa na nový seriál?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 17:35