FilmTwitter/Athithakorn.P
StoryEditor

Top Gun: Maverick či horor so Zacom Efronom. Toto sú májové novinky, ktoré musíš vidieť v kine

kov04.05.2022., 12:00h
Máj v kinách nebude len časom lásky, ale aj napätia či poriadnej akcie.
Lajkuj Brainee.sk na

Zaujíma ťa, čo si tento mesiac pozrieť v kine? Potom si tu správne. Len pokoj, už viac nemusíš hľadať, tie najlepšie májové kino tituly, sme ti zhrnuli do jedného článku.

Na veľkom plátne tento mesiac nájdeš superhrdinov, nadprirodzené sily a horory, ale aj akčný blockbuster, na ktorý sa čakalo roky. Toto sú najočakávanejšie májové kino premiéry.

Top Gun: Maverick

Dej filmu zobrazuje Petea Mavericka Mitchella (Tom Cruise) pre ktorého je pilotovanie stíhačiek všetkým na svete. Pete sa už vyše tridsať rokov úspešne bráni povýšeniu v štruktúrach amerického letectva, pretože to by ho z kokpitu vyhnalo do vyhriatej kancelárie.

Maverick bol navyše vždy magnetom na problémy, čo sa s armádnou kariérou tiež celkom vylučuje. Pilot je však bravúrny, možno ten úplne najlepší, a preto dostane ponuku stať sa inštruktorom elitných stíhačov z programu Top Gun, ktorých má pripraviť na úlohu, ktorá patrí do kategórie Mission Imposssible.

Okrem tejto bude musieť Maverick zvládnuť aj jednu ťažkú ​​súkromnú misiu. Jedným z pilotov, ktorých má pripraviť do akcie, je aj Bradley Bradshaw (Miles Teller), syn jeho kamaráta a navigátora Goosa, ktorý tragicky zahynul.

Top Gun: Maverick je pokračovaním kultového akčného filmu osemdesiatych rokov Top Gun. Tešiť sa môžeš na k filmu neodmysliteľného Toma Cruisa v hlavnej úlohe a veľkolepé akčné scény. Film dorazí do kín 26. mája.

Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva

Kultový režisér Sam Raimi (The Evil Dead, Spider-Man) prináša pokračovanie obľúbenej marvelovky Doctor Strange. V novom filme univerzum štúdia Marvel otvára brány do paralelných svetov a dáva do nich nahliadnuť ako nikdy predtým.

Do neznáma sa vydáme spoločne s Doctorom Strangom (Benedict Cumberbatch), ktorý za pomoci starých známych a nových spojencov vstupuje do šialených a nebezpečných paralelných svetov mnohovesmíru, aby sa stretol so záhadným súperom.

Dátum tejto komiksovky sa kvôli pandémii covidu 19 viackrát presúval, no finálna premiéra je stanovená na 4. mája. Bude sa jednať už o 28. snímku filmovej série Marvel Cinematic Universe. V titulnej úlohe sa predstaví Benedict Cumberbatch. Sekundovať mu budú Elizabeth Olsen, Benedict Wong či Chiwetel Ejiofor.

Podpaľačka

Desaťročná Charlie sa od narodenia s rodičmi (Zac Efron a Sydney Lemmon) neustále sťahuje z miesta na miesto. Nomádsky spôsob života ju neskutočne rozčuľuje, ale rodičia netušia, ako inak ju ochrániť. Charlie je totiž „iná“. Na zapaľovanie vecí nepotrebuje zápalky ani zapaľovač, stačí, keď sa rozhodne, že majú horieť.

Horšie je, že svoju schopnosť nedokáže úplne ovládať, a keď je rozhodená, môže byť sebe a svojmu okoliu poriadne nebezpečná. Navyše po nej ide tajná vládna agentúra, ktorá sa špecializuje na vyhľadávanie a ovládanie podobných ľudí. 

Firestarter predstavuje hneď dve prvenstvá pre hollywoodskeho fešáka Zaca Efrona. Nie je to len jeho prvýkrát, čo sa ponorí do sveta hororu, ale tiež prvýkrát, čo hrá otca na obrazovke. Film je adaptáciou rovnomenného románu Stephena Kinga, čiže všetci priaznivci napätia si prídu na svoje. Triler má premiéru 12. mája.

Za zmienku určite stojí aj snímka Film roka, v ktorej sa Penélope Cruz predstaví ako slávna a excentrická režisérka, ktorá dostala za úlohu natočiť ten zaručene najlepší film všetkých čias. Pokúsi sa o to spoločne s Antoniom Banderasom. Do kín sa film dostane 26. mája.

Máj v kinách sa ponesie aj v znamení návratu Claudea a Márie Verneuilovcov (Christian Clavier a Chantal Lauby) vo francúzskej komédii  Čo sme komu všetci urobili? V prvom filme vydali aj štvrtú dcéru a v druhom úspešne udržali všetky svoje dcéry aj ich rodiny vo Francúzsku.

V najnovšom pokračovaní ich čaká veľká rodinná oslava pri príležitosti štyridsiatich rokov spoločného života, a o humor či absurdné situácie určite núdza nebude. Do kín dorazí 19. mája.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:27