Netflix, HBO
StoryEditor

Nič lepšie už posledné dni 2021 neuvidíš. Toto sú najlepšie seriály tohto roka

red30.12.2021., 11:00h
Sleduj náš výber toho najlepšieho, čo seriálová tvorba ponúkla v tomto roku.
Lajkuj Brainee.sk na

Zatiaľ čo kiná boli tento rok viac zatvorené ako otvorené, seriálovej tvorbe na streamovacích platformách sa mimoriadne darilo. Dostali sme skvelú nálož nových projektov, pohlcujúcich nových sérií a dychberúcich minisérií, ktoré nás na dlhé hodiny dokázali pohltiť a očariť. Sleduj náš výber toho najlepšieho, čo seriálová tvorba tento rok ponúkla.

10. Squid Game

Juhokórejský seriál sa stal jedným z najväčších fenoménov tohto roka. Pokiaľ patríš k milovníkom násilia a bezhlavého vraždenia na obrazovkách, potom je toto spojenie Battle Royal a Saw jednoznačne pre teba. Zároveň môže byť tento seriál tvojou bránou do objavovania juhokórejskej kinematografie.

9. Zaklínač (2. séria)

Na druhú sériu Zaklínača sme čakali dlhé dva roky. Čakanie sa však rozhodne vyplatilo, aj keď milovníci kníh by možno nesúhlasili. Na pozadí zbližovania Geralta a Ciri sledujeme, ako sa svet pomaly mení a temné sily si hľadajú cestu na povrch. Knihy sú knihy, hry sú hry a seriál je seriál. Ak sa takto nastavíš, určite nebudeš sklamaný.

8. Castlevania (4. séria)

Najbolestivejšie na kvalitnom seriálovom spracovaní Castlevanie je, že sa ju Netflix rozhodol predčasne ukončiť. Tvorcovia sa však dokázali vysporiadať so zatvoreným najzásadnejších dejových línií a priniesli nám dôstojné ukončenie seriál. Aj keď je to miestami uponáhľané, na druhú stranu sme dostali prepracované súboje a brutálne finále, ktoré stálo za to.

7. The Serpent

Neľútostný vrah Charles Sobhraj, známy aj ako Bikini Killer, si v 70. rokoch berie za cieľ západných turistov v juhovýchodnej Ázii. Pokiaľ si seriál doteraz nevidel, tak nič viac a a nič menej nepotrebuješ vedieť. Napínavý krimi thriller ťa rýchlo vtiahne do deja a postupne skladá mozaiku človeka, ktorého by si rozhodne nechcel v živote stretnúť.

6. Time

Seriály a filmy s väzenskou tematikou sa tešia veľkej obľube. Priniesť originálny námet je ale čoraz náročnejšie. To sa však bravúrne podarilo minisérii Time. Tá predstavuje dvoch mužov, každého na opačnej strane barikády. Obaja si musia zvoliť cestu, ktorá im nie je po chuti. Ide o skvelú konverzačku z väzenia o princípoch a pravidlách na „druhej strane”.

5. Sex Education (3. séria)

Jeden z najväčších hitov najväčšej streamovacej platformy sa tento rok dočkaj tretej série a musíme uznať, že bola opäť skvelá. Hlavní hrdinovia postupne dospievajú, no stále si musia poradiť so svojimi starými problémami a láskami. Príjemná a oddychová záležitosť, na ktorej ti bude vadiť jedine to, že končí príliš skoro.

4. Invincible

Animované seriály a komiksovky nie sú len deti. To dokazuje aj seriál Invincible, ktorý je, podobne ako napríklad The Boys, určený dospelému publiku. Sledujeme v ňom teenagera, ktorý je synom najmocnejšieho superhrdinu na svete. A to rozhodne nemôže dopadnúť dobre. Priprav sa na brutálnu a krvavú jazdu, ktorá ťa len tak nepustí. 

3. Succession (3. séria)

Nie vždy všetko však musí byť iba o veľkolepej výprave a explóziách. Seriál Succession od HBO sa pomaly presúva z titulu toho najlepšieho, čo je momentálne dostupné, k titulu toho najlepšieho vôbec. Geniálna tretia séria ti nedovolí dýchať a servíruje nám dokonale vyšperkované finále. Potvrdené je už aj pokračovanie, takže ak si seriál nevidel, je najvyšší čas pustiť sa doň.

2. Mare of Easttown

V minisérii Kate Winslet podáva opäť raz jeden zo svojich životných výkonov. Ako detektívka z pensylvánskeho mestečka vyšetruje miestnu vraždu, no jej vlastný život sa pomaly rozpadá. Príbeh, ktorý skúma temnú stránku uzavretej komunity, je autentickou výpoveďou o tom, ako rodina a dávne tragédie ovplyvňujú našu prítomnosť.

1. Arcane: League of Legends

Animovaný seriál Arcane patrí k tomu najlepšiemu, čo sme v rámci tohtoročnej seriálovej tvorby mohli tento rok vidieť. Zatiaľ čo veľké štúdia sa už roky neúspešne snažia hry pretaviť do funkčných filmov a seriálov, Netflix to tentokrát zvládol na výbornú. Budúci rok sa môžeš tešiť na druhú sériu, ktorá bude, dúfajme, rovnako skvelá ako tá prvá.

BONUS - The Beatles: Get Back

Dokumentárna miniséria o najlegendárnejšej hudobnej skupine všetkých čias si nakoniec našla svoje miesto na streamovacej platforme Disney+. Šesť hodín unikátnych záberov dôkladne vyberaných a vyskladaných režisérom Petrom Jacksonom (Pán Prsteňov) uzatvára jednu hudobnú kapitolu a tebe ponúka možnosť opäť sa zamilovať do The Beatles.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 21:19