Reprofoto Youtube/ 數學老師張旭
StoryEditor

Tento učiteľ vie, ako zaujať. Matematické úlohy streamuje priamo na Pornhube

Honza SrpiDnes07.11.2021., 12:00h
Samotný Pornhub žiadal od neho vyplniť všetky kategórie. Okrem výšky, váhy, farby vlasov a zvláštnych chúťok uviedol aj intímny detail.
Lajkuj Brainee.sk na

Taiwanský učiteľ, ktorý vystupuje na internete pod prezývkou Changhsu, zašiel v rámci propagácie matematiky ďalej, než sa kedy dostal nejaký z jeho kolegov. Svoje prednášky totiž nahráva na Pornhub. Prekvapivo tam má aj úspech, jeho videá sa virálne šíria a čoskoro sa prenesú cez métu dvoch miliónov videní.

Originálny prístup 

Matematika je kráľovskou vednou disciplínou, od ktorej princípov sa odvíja všetko ľudské poznanie. Vysoká miera abstrakcie pokročilých matematických disciplín však nie je pre každého a väčšina z nás si v bežnom živote vystačí s obyčajnou trojčlenkou.

34-ročný taiwanský učiteľ sa však domnieva, že ľudia majú z tejto vedy zbytočný strach a jeho cieľom je spopularizovať matematiku. Na rozdiel od podobne zmýšľajúcich kolegov si však zvolil trochu netradičnú cestu. Podľa príslovia „Keď nejde hora k Mohamedovi, musí Mohamed k vrchu,“ umiestňuje svoje lekcie na doménu Pornhub.com.

Aj napriek tomu, že sa desiata najnavštevovanejšia stránka celého internetu špecializuje na zdieľanie obsahu pre dospelých, v jeho tvorbe žiadny pohoršujúci obsah nenájdeš. Prakticky bez výnimky ide len o statický záber na vzorcami počmáranú tabuľu, pred ktorou vysvetľuje matematické postupy. Pri riešení lineárnych rovníc, derivácií, diferenciálov a ďalších lahôdok, z ktorých sa študentom stredných škôl ježia chlpy, je úplne oblečený a nerobí ani žiadne ľahko šteklivé vtipy.

​Vyzerá to tak, že tento prístup funguje. Aktuálne majú jeho videá už takmer dva milióny prehratí, k pravidelnému odberu noviniek už presvedčil takmer 7-tisíc divákov, čo ho radí na 685. pozíciu v rebríčku amatérov. Je to solídny úspech vzhľadom na to, že stránka eviduje približne 100-tisíc tvorcov obsahu, ktorí robia pred kamerou omnoho zábavnejšie činnosti, než je logaritmovanie. 

„Nechcel som učiť matematiku na Pornhube, chcel som svetu ukázať, že som učiteľ z Taiwanu, ktorý vie naučiť počítať,“ povedal Changshu v rozhovore pre internetový portál Mel Magazine

Má jasný cieľ 

Netrpí však ilúziou, že väčšinu z návštevníkov jeho profilu zaujíma, čo vo videách vlastne hovorí. Pomer vtipálkov, ktorí sa na neho pozreli ako na bizarný úkaz a už nikdy viac sa nevrátili, celkom sebavedome odhaduje na 60 percent. Aj keby to však bolo viac, nemá s tým žiadny problém. 

„Ľudí síce nemusí obsah mojich videí zaujímať, ale vedia, že je tu učiteľ, ktorý vyučuje matematiku na platforme pre dospelých,“ hovorí vo vyššie spomínanom rozhovore a priznáva, že jeho cieľom je predovšetkým urobiť reklamu svojim online matematickým kurzom. Zo zarobených peňazí potom môže bohato zaplatiť svojich zamestnancov, ktorí mu s výučbou pomáhajú.

​Čo sa týka ohlasu komunity, reakcie diskutujúcich (áno, aj pod pornografickými videami sa v dnešnej dobe vedú diskusie) sú pozitívne a väčšina učiteľov ho za tento prístup chváli.

Samotný Pornhub nemá s týmto druhom obsahu žiadny problém, požadoval však od neho vyplniť všetky kategórie, ktoré od svojich užívateľov pre lepšiu katalogizáciu bežne žiada. Okrem výšky, váhy, farby vlasov a zvláštnych chúťok (najviac ho vraj vzrušuje, keď sa ľudia prekliknú na jeho serióznejší kanál na portáli Bilibili), uvádza napríklad aj intímny detail, že je neobrezaný.

Pre úplnosť ešte dodávame, že Changshu zdieľa svoje videá aj na YouTube, kde je však len jedným z mnohých.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 15:20