Grand Theft HamletMubi
StoryEditor

VIDEO Hamlet odohrávajúci sa v hre GTA V? Do kín a na platformy mieri unikátny dokument, ktorý po svete zbiera samú chválu

Miroslav Kamody11.10.2024., 13:00h

Znie to bizarne, no projekt zatiaľ zbiera len samé slová chvály.

Lajkuj Brainee.sk na

Platforma Mubi si zabezpečila práva na americkú kinopremiéru a svetovú distribúciu projektu, ktorý dostal názov Grand Theft Hamlet. A áno, je presne o tom, o čom myslíš. V tomto dokumente sa dvaja herci bez práce pokúšajú inscenovať celú tragédiu Williama Shakespeara Hamlet v hernom svete Grand Theft Auto Online počas pandémie covidu-19.

image

VIDEO Je to tu! Zverejnili trailer pre hru GTA VI, potvrdzuje lokáciu Vice City aj dátum vydania v roku 2025

Ako píše The Hollywood Reporter, Mubi plánuje uviesť film na trh začiatkom roku 2025 a príspevky spoločnosti na platforme X hovoria, že bude v „amerických kinách a bude sa vysielať globálne“. Obyvatelia Spojených štátov a Kanady si ho tak užijú aj v kine, my sa budeme musieť uspokojiť so streamovacou platformou.

Stovky hodín záberov

Film pozostáva z viac ako 300 hodín GTA záberov. Sam Crane a Mark Oosterveen sú hlavnými hnacími silami tohto videoherného spracovania, no cez konkurzy v hre sa spojili s ďalšími hríčmi, vďaka čomu doplnili obsadenie.

A podľa všetkého to vôbec nedopadlo zle. Počas filmového a hudobného festivalu South by Southwest (SXSW) získal projekt cenu poroty pre celovečerný dokumentárny film. V súčasnosti sa tiež môže pochváliť novým hodnotením 95 percent na Rotten Tomatoes, takže kritici a prví recenzenti sú z výsledku nadšení. Spôsobí Grand Theft Hamlet revolúciu?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. október 2024 10:16