Country-Strike 2Valve/
StoryEditor

Nový Counter-Strike sa rýchlo stal jednou z najhoršie hodnotených hier štúdia Valve. Má množstvo chýb

Ondřej MartinůiDnes.cz13.10.2023., 14:00h

Vysoká kvalita herných titulov od štúdia Valve sa niekde zabudla pri najnovšom titule, druhého dielu populárnej mulitplayerovej akcie Counter-Strike.

Lajkuj Brainee.sk na

Jedenásť rokov starý Counter-Strike Global Offensive sa tento rok dočkal nástupcu v podobe plnohodnotného druhého dielu. Hra je tak nanovo prepracovaná do enginu Source 2 a prináša vylepšenia po stránke grafiky a vizuálnych efektov (napríklad pri dymových granátoch), nové vylepšené pôvodné mapy, a obmieňa aj niektoré herné princípy. Aby to ale pre hráčov, ktorí si dlhé roky budovali svoje virtuálne inventáre a cvičili taktiky, nebol taký šok, ponúklo Valve upgrade hry zadarmo a navyše aj prevedenie inventárov, píše sa na portáli iDnes.cz.

Má niekoľko chýb

Hoci sa môže zdať, že sa hráči Counter-Strikeu „sťahujú do lepšieho“, nie je to celkom pravda. Druhý diel je totiž aktuálne jednou z najhoršie hodnotených hier od štúdia Valve. Titulky svetových médií dokonca spomínajú, že je tou úplne najhoršou, samozrejme mnohí pravdepodobne zabudli na úplný prepadák v podobe kartovej hry Artifact. 

Celkovo má Counter-Strike 2 síce stále slušných 88 percent kladných hodnotení na steame, lenže za poslednú dobu už sú reakcie v hodnotení zmiešané s len 68 percenatmi kladných hodnotení. Dokopy je negatívnych už na Steame skoro milión. Taký počet negatívnych recenzií žiadna iná hra od Valve nenazbierala. 

Niektorí profesionálni hráči dokonca ostatných od prechodu na druhý diel odrádzajú. Hra podľa nich pôsobí prekvapivo nedokončene a uponáhľane, čo je inak na starostlivosť herného štúdia Valve nezvyčajné. Niektoré prvky hry zatiaľ chýbajú úplne (napríklad pohľad hry pre ľavákov), hráčom chýbajú aj niektoré obľúbené herné režimy a v hre sa objavilo aj niekoľko otravných chýb. 

image

GALÉRIA Toto tvorcom nevyšlo. Hry, ktoré podľa traileru vyzerali skvelo, ale nakoniec to bola katastrofa

Konkrétne sa hra stretáva s divným riešením hlasovania ohľadom vzdania súboja, ktoré funguje len v prípade, že sú v hre prítomní všetci členovia tímu. Akonáhle sa niekto odpojí, táto funkcia už nie je možná. Čo je, samozrejme, divnejšie, hráči zaznamenali aj prípady, keď naopak stačil hlas jedného člena tímu na odstúpenie. 

Ešte horšie je, že hráči sú zvyknutí na isté vyhodnocovanie zásahov (hitboxy), ktoré po novom v hre fungujú inak. Aktuálne sa nájdu aj situácie, keď ich hra nevyhodnocuje správne. A to už je pri strieľačke, ktorá sa hrá na profesionálnej úrovni, celkom veľký problém. Množstvo hráčov môže takéto chyby aj zneužívať vo svoj prospech. 

Valve najskôr už pracuje na opravách a pridaní očakávaného obsahu do hry, ale stále je celkom záhadou, prečo hra musela vyjsť von v takom stave. Popularita doterajšieho Global Offensive bola dlhodobo vysoká a Valve skutočne nič netlačilo k tomu, aby museli vývojári pokračovanie unáhliť. Uvidíme, ako rýchlo sa chyby dvojky podaria vyriešiť. 

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 13:52