EA Sports FC 24EA Sports
StoryEditor

Športová revolúcia. Medzi dvadsiatkou najlepších futbalistov sveta podľa EA je sedem žien, dve predbehli aj Messiho

iDnes.czHonza Srp13.09.2023., 11:04h

Tohtoročný ročník futbalovej hry FIFA už je za rohom, a tak je ten správny čas pohádať sa o štatistikách jednotlivých futbalistov. Ktoré mená budú tento rok v kartičkovom móde FUT tými najžiadanejšími?

Lajkuj Brainee.sk na

Zavedenú futbalovú sériu od Electronic Arts tento rok čaká prelomový ročník, prvýkrát vo svojej tridsaťročnej existencii sa totiž vývojári nebudú môcť oprieť o značku futbalovej asociácie FIFA. Novo sa najpredávanejšia futbalová hra vôbec bude volať EA Sports FC, píše Honza Srp z portálu iDnes.

Od vydania už nás delí len niečo málo cez dva týždne, je preto ten pravý čas začať reklamnú masáž. A tu ako už tradične začína ostro sledované predstavenie najlepších futbalistov, tak ako ich štatistiky vyhodnotili analytici.

image

Influencerka zarába peniaze bizarným spôsobom. S mužmi sleduje futbal namiesto ich partneriek

Predmet diskusií a hádok

Tento rebríček býva tradične predmetom diskusií a hádok, predsa len na futbal je dnes expert každý druhý. Tento rok to bude ešte výbušnejšie v tom, že v obľúbenom móde FUT, v ktorom si hráči kupujú balíčky s kartičkami futbalistov, z ktorých potom budujú ideálny tím, budú môcť novo hrať zmiešané tímy.

Tomu zodpovedajú aj číselné atribúty futbalistiek, ktoré si v ničom nezadajú so svojimi mužskými kolegami, nech sa týka rýchlosti, tvrdosti striel aj všetkých iných sledovaných hodnôt. Medzi dvadsiatkou najlepšie hodnotených hráčov chystanej hry tak nájdeme rovnú sedmičku žien, pričom španielska ostrostrelkyňa a čerstvá majsterka sveta Alexia Putellasová patrí spolu s Mbappem, Haalandom a De Bruynom medzi jediných hráčov a hráčky, ktorí majú celkové hodnotenie cez 90 bodov.

image

EA Sports FC 24

EA Sports

Fanúšikovia hrozia bojkotom

V dvadsiatke najlepších hráčov a hráčok je žien celkom sedem, kvôli nim z prestížnej skupiny vypadol napríklad van Dijk alebo gólman ter Stegen. Asi nemusíme spomínať, že mnohým fanúšikom sa tento progresívny prístup nepáči a hrozí bojkotom. To je pre Electronic Arts zlá správa, pretože príjmy z režimu FUT sú dôležitejšie ako zo samotného predaja hry.

Ako rodovo neutrálny futbal nakoniec bude vyzerať v praxi sa dozvieme 29. septembra, kedy EA Sports FC 24 vychádza na PC a všetky konzoly vrátane Nintenda Switch.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 09:12