Neil DruckmannNaughty Dog, Wikipedia/Jonatan Blomberg
StoryEditor

Herné pokračovanie The Last of Us bude. Tvorca Neil Druckmann však má jednu zásadnú podmienku

Miroslav Kamody02.02.2023., 12:00h

Tretia časť môže bez problémov vzniknúť. Je jeho vytvorenie je však potrebný dobrý nápad.

Lajkuj Brainee.sk na

The Last of Us je momentálne najdiskutovanejším projektom na internete. Môže za to seriál, ktorý zatiaľ môžeme označiť za najlepšiu adaptáciu videohry v histórii. Nás však čaká ešte šesť epizód, a preto by sme nemali predbiehať.

Seriál však ovplyvnil aj samotnú predlohu. Predaje hry o závratných 238 % a okrem toho máme už definitívne potvrdenú druhú sériu, ktorá spracuje príbeh druhej hry. Tá by však nateraz mala byť poslednou, pretože tvorcovia seriálu nechcú pokračovať v príbehu po svojej vlastnej osi.

image

Toto si o The Last of Us nevedel: Infekcia z hry skutočne existuje, o príbeh nikto nemal celé roky záujem

Tretia časť bude, ale...

Ako informuje portál LadBible, ľudia chcú viac, a preto sa mnohí obrátili na herné štúdio Naughty Dog a tvorcu hier Neila Druckmanna s otázkou, či sa niekedy dočkáme The Last of Us: Part III. A ten prekvapivo povedal, že s tvorbou novej hry nemá žiadny problém.

Má však jednu zásadnú podmienku. Ako povedal pre BuzzFeed, hoci bola séria mimoriadne úspešná, zo strany Sony, vydavateľa hry, ktorá bola dlhé roky exkluzivitou pre konzoly PlayStation, neexistuje žiadny tlak na vytvorenie pokračovania.

Na jeho vytvorenie nepotrebuje nič viac, než skvelý nápad. V opačnom prípade je Druckmann spokojný s koncom druhej časti, ktorý môže byť pokojne úplným záverom série.

Príbeh je dôležitejší ako peniaze

„Rovnako aj pri The Last of Us je len na nás, či v tom chceme pokračovať alebo nie. Náš proces je rovnaký, ako keď sme robili druhú časť, teda ak dokážeme prísť s pútavým príbehom, ktorý má toto univerzálne posolstvo a vyhlásenie o láske – presne ako prvá a druhá hra –, potom vám ten príbeh vyrozprávame.”

image

Priprav sa na sledovanie seriálu The Last of Us. Máme pre teba prehľad všetkých infikovaných v postapokalyptickom svete

Ako ďalej dodal, „Ak nedokážeme niečo vymyslieť, máme veľmi silný koniec s druhou časťou a to bude koniec.” Ak sa však aj našiel dobrý príbeh, Druckmann bude mať zrejme problém nájsť si čas na tvorbu pokračovania, keďže momentálne zastáva pozíciu showrunnera televíznej adaptácie.

Malou útechou však momentálne je, že herní vývojári momentálne pracujú na novom multiplayeri, ktorý by mohol prilákať ďalších fanúšikov. Ako však Druckmann niekoľkokrát povedal, príbeh je pre neho omnoho dôležitejší ako peniaze.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 11:02