Assassin Creed MirageUbisoft/
StoryEditor

Odhalili až štyri nové hry zo série Assassin’s Creed. Jedna je návratom ku koreňom, ďalšia ťa vezme do Japonska

iDnes.cz11.09.2022., 13:02h

Veľká konferencia herného vydavateľstva Ubisoft odhalila hneď niekoľko nových hier zo série Assassin Creed. Okrem novinky s podtitulom Mirage poodhalila francúzska spoločnosť aj vzdialenejšiu budúcnosť série s troma ďalšími titulmi. Čo sa ostatných titulov týka, sme však prakticky nič nové nevideli.

Lajkuj Brainee.sk na

Hoci si Ubisoft schovával to najlepšie na koniec takmer hodinu a pol dlhého streamu, my si dovolíme práve od toho začať. Bohužiaľ pre všetkých fanúšikov série Assassin Creed, ktorí pozorne sledujú úniky informácií, musíme pripustiť, že sa Ubisoftu nepodarilo ustrážiť prakticky nič.

Hovorilo sa ešte o remaku prvého dielu, na ten však nedošlo. Každopádne asi najdôležitejšou novinkou je Assassin Creed Mirage, ktorého názov už firma potvrdila minulý týždeň, píše Ondřej Martinů z iDnes.cz

image

Zaujímavosti o hraní hier: Priemerný vek hráčov ťa dostane, len vďaka hre sme dekódovali vírus AIDS

Stredoveký Bagdad

V Mirage budeme hrať za Basima, ktorého poznáme už z Valhally, hra však dejovo slúži ako prequel k udalostiam z vikinského titulu. Preskúmať budeme môcť stredoveký Bagdad, a hra tak bude mať pomerne blízko prvému dielu. To je celkom vítaná zmena oproti posledným niekoľkým hrám, ktoré už sa pomerne značne vzďaľovali tomu, čo značka v minulosti predstavovala.

Opäť sa teda vrátime k parkouru v meste, zakrádaniu sa, starostlivo plánovaných vrážd či splývaniu s davom v uliciach. Basim je koniec koncov asasín so všetkým, čo k tomu patrí, s kapucňou na hlave a skrytou čepeľou v rukáve. Po grafickej stránke toho bohužiaľ ešte veľa súdiť nejde, trailer vyzeral predrenderovaný. Jedno je však už teraz isté, Mirage nebude next-gen hrou, predobjednať ide totiž aj na PlayStation 4. Hry sa dočkáme budúci rok.

Ďalšou novinkou je potom titul s kódovým označením Jade. Pôjde o hru z čínskeho staroveku, pričom do Číny sme sa už raz pozreli v minidieli Chronicles. Štúdio ukázalo otvorený herný svet a priznalo, že pôjde vytvoriť úplne vlastnú postava. Háčik je v tom, že ide o hru na mobily. Sme celkom zvedaví, ako sa bude na mobiloch hrať a či hru neudusia zbytočné mikrotransakcie, inak však nevyzerá Jade úplne zle:

Následne potom Ubisoft čiastočne poodhalil tajomný projekt Infinity. Napokon je o niečo jasnejšie, o čo pôjde. Infinity bude spájať všetky minulé a súčasné tituly v „Infinity Hub“.

Feudálne Japonsko

Ten v podstate predstavuje prepracovanejší launcher, v ktorom v budúcnosti nájdete ako veľké tituly, tak napríklad aj menšie hry zadarmo alebo multiplayerovú zložku. Veľké singleplayer hry z tejto série pôjdu stále kúpiť samostatne, avšak na ich spustenie už bude treba práve Infinity Hub. Teraz navyše už vieme, že sa v rámci Infinity dočkáme najmenej dvoch projektov. Prvá má kódové označenie Red a pôjde o hru z feudálneho Japonska:

Druhý má potom označenie Hexe a v tomto prípade sú autori ešte tajomnejší. Z odhadov fanúšikov je však zrejmé, že by malo ísť o titul spadajúci do doby s čarodejníckymi procesmi. Hovorí sa o 16. storočí v Európe. Viac toho bohužiaľ nevieme.

Každopádne naozaj dúfame, že Ubisoft prezradí o Infinity ešte niečo viac, pretože zatiaľ táto vzdialenejšia budúcnosť série s asasínmi vyzerá naozaj všelijako. Stále nie je veľmi jasné, ako bude v Infinity fungovať multiplayer, a tiež či nebude tento nástroj len jednou veľkou zámienkou pre rozšírenie mikrotransakcií alebo dokonca potrebné zavedenie nezmyslov typu NFT.

Ďalšie hry

Čo sa zvyšnej hodinovej show Ubisoftu týka, bolo to jedno veľké sklamanie. Spoločnosť neukázala prakticky nič nové, len hromadu nového obsahu pre existujúce hry. Mario & Rabbids Sparks of Hope napríklad ukázal nový, detailnejší trailer, ktorý sa zameral na herné súboje. Asi najzaujímavejšia bola však informácia, že v jednom z troch chystaných DLC sa objaví aj Rayman. Hra vyjde 20. októbra.

Chýbať nemohla potom ani pirátska akcia Skull and Bones, v ktorej sa predviedli úpravy vašej vlastnej pirátskej lode. Došlo aj na očakávanú hromadu hier Rainbow Six: oznámenie dvoch sezón do Division 2, spustenie registrácií do free to play hry Heartland alebo novinky zo sveta dvoch mobilných titulov Resurgence a Rainbow 6 Mobile.

Pomyselnými drobčekmi rôznorodej kvality potom bola napríklad ukážka z tretej sezóny seriálu Mythic Quest, oznámenie troch nových hier špecificky navrhnutých pre hernú sekciu Netflixu (jednou z nich bude nespresnený Assassins Creed) a tiež fakt, že Trackmania vyjde aj na konzoly. No a kto túži po novom Just Dance, ten sa môže tešiť na tohtoročnú zimu:

Portál iDnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 00:11