2K Games
StoryEditor

Legendárna Mafia dostane pokračovanie. Príbeh sa má odohrávať ešte pred prvým dielom

iDnesHonza Srp07.05.2022., 14:00h
Legendárna hra Mafia patrí k najobľúbenejším v Česku a na Slovensku. Na popularite jej pridal minuloročný remaster a teraz to vyzerá tak, že nás čaká pokračovanie, ktoré sa bude odohrávať v časoch, ktoré sme si najviac zamilovali.
Lajkuj Brainee.sk na

V štúdiu Hangar 13, ktoré je podpísané pod remakom Mafie, najslávnejšej českej hry vôbec, ale aj jej nie príliš kvalitného tretieho dielu, sa po dlhej dobe zase začínajú diať veci. Najprv odišiel dlhoročný riaditeľ Haden Blackman, potom sa vynorili zvesti o chystanom prequele (príbehu, ktorý sa odohráva pred udalosťami prvej časti).

​Áno, tiež nemáme radi články, ktoré majú v titulku slovo „vraj“, ale túto špekuláciu, o ktorej píše celý herný internet, nemôžeme jednoducho ignorovať, píše Honza Srp z portálu iDnes. Napriek tomu upozorňujeme, že nasledujúce riadky musíš brať s rezervou.

Štúdio Hangar 13 síce sídli v kalifornskom Novate, má však veľmi silnú väzbu na Českú republiku. Vzniklo totiž spojením s bývalou českou pobočkou vydavateľstva 2K, robí v ňom množstvo našincov a predovšetkým - pokračuje v kultovej sérii Mafia, ktorej prvý diel býva opakovane označovaný ako najlepšia česká hra všetkých čias.

A podľa všetkých indícií to vyzerá, že v nej bude pokračovať aj naďalej. Portál Kotaku totiž prišiel s informáciou, že už začali práce na novom diele. Tentokrát by však nemalo ísť o pokračovanie, ale o tzv. prequel, ktorý sa bude odohrávať ešte pred udalosťami predvlani remasterovaného prvého dielu.

​Okrem toho, že by autori tentoraz nemali používať vlastný engine, ale spoliehať sa na kvalitnejší a stabilnejší Unreal 5, však bohužiaľ Kotaku žiadne ďalšie informácie nepridalo, takže je túto správu nutné brať s rezervou.

​Aj keby sa však ukázalo, že je pravdivá, na výsledok si počkáme ešte niekoľko rokov. Navyše je nutné počítať s tým, že štúdio Hangar 13 už vo svojej histórii zrušilo niekoľko nádejných projektov. Spomeňme napríklad superhrdinský Volt, ktorý spoločnosť stál viac ako 53 miliónov dolárov.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 04:17