Pexels/Cottonbro
StoryEditor

Potešenie aj zábava v jednom? Nová hra pre Android používa inteligentný vibrátor ako ovládač

kam25.01.2022., 07:00h
Lajkuj Brainee.sk na

Každý z nás vie, čo je vibrátor a na čo sa používa. Už koncom minulého roka sa však softvérová inžinierka Allison Liemhetcharat pohrávala s myšlienkou, vďaka ktorej sa takpovediac nebudeš musieť hanbiť vytiahnuť aj pred svojou rodinou. Nie je totiž hranie ako hranie, píše portál Engadget.

Liemhetcharat oznámila, že pracuje na hre, ktorá by ako ovládač používala inteligentný vibrátor Lioness, ktorý okrem všeobecného potešenia zhromažďuje biologické údaje, ako je telesná teplota či tlak v panve. Inžinierka povedala, že ju čiastočne inšpiroval kegelový cvičebný prístroj Perifit, ktorý tiež využíva hry a zariadenie, ktoré ľuďom pomáha posilňovať panvové dno.

Vibrátory Unsplash/Gwen Mamanoleas

Jednoduchá hra

Hra na štýl nekonečného bežca s názvom You Are What You Eat sa konečne dočkala beta verzie. Spoločnosť pomenovaná po Liemhetcharat pred pár dňami vydala verziu pre Android, ktorú si teraz môžeš stiahnuť z obchodu Google Play.

Allison pre Engadget povedala, že You Are What You Eat je založené na obľúbenej činnosti jej rodiny. "Náš obľúbený vtip je, že jeme všetko," povedala. Cieľom hry zjesť čo najviac tvorov, kým zomriete. Začínaš ako kvapka, potom rastieš a meníš sa v závislosti od toho, čo požívaš.

​To ovplyvní aj to, čo môžeš ďalej konzumovať, pretože niektoré stvorenia sa následne stanú „nejedlými“ na základe toho, čím ste sa stali vy. K dispozícii je aj WebGL verzia hry. Hra vie fungovať aj klasicky bez použitia iných zariadení.

Originálne ovládanie

Ale tí, ktorí vlastnia inteligentný vibrátor Lioness, ho môžu použiť na ovládanie svojej slizovej gule. Stlačte hlavu robertka (kde sú tlakové senzory), aby skočil, a urobte to dvakrát, aby ste mohli lietať alebo dvakrát skočiť. Zariadenie bude tiež vibrovať, keď tieto veci robíš alebo tvoja postavička niečo zje.

Aj keď sú nateraz používatelia iOS vynechaní, nemusia sa obávať, že by sa nedočkali. Liemhetcharat pre Engadget potvrdila, že čoskoro príde aj verzia pre iPhone. Zatiaľ je samotná hra jednoduchá, ale najzaujímavejším aspektom je použitie vibrátora s biologickým snímaním ako ovládača.

Ako dôkaz koncepcie je YAWYE pomerne priamočiary, aj keď budeme musieť počkať na zváženie lekárov, aby sme mohli s istotou povedať, či môže pomôcť pri posilňovaní svalov panvového dna, všakže. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 11:37