Disney predstavilo novinky na najbližšie rokyDisney
StoryEditor

VIDEO Tretí Avatar, Toy Story 5, Snehulienka aj Rodinka Úžasných 3. Disney ukázalo, aké novinky chystá na najbližšie roky

Miroslav Kamody13.08.2024., 08:55h

Disney bude najbližšie roky diktovať hru. Do kín pošle toľko očakávaných noviniek, že si nebudeme stíhať vyberať. Na ktorý projekt sa tešíš najviac?

Lajkuj Brainee.sk na

Po tom, čo Disney na Comic-Cone v San Diegu oznámilo, že Robert Downey Jr. sa vráti do prepojeného filmového a seriálového univerza Marvelu ako Doctor Doom, sa zdalo, že už štúdio nemá čím prekvapiť. Ako však informuje Mashable, viac sme sa mýliť ani nemohli.

Prehliadka D23 (číslo neodkazuje na rok konania, ale na rok 1923, kedy Walt Disney otvoril svoje prvé štúdio), ktorá sa koná každé dva roky, ukázala, že Disney bude v najbližších mesiacoch v kinách diktovať hru. Divákov totiž poteší návratom ikonických postáv aj náložou nových projektov. Na čo všetko sa môžeš tešiť?

image

Inside Out 2 je jedným z najlepšie zarábajúcich animákov všetkých čias. Jeho tržby presiahli miliardu

Moana 2

Tri roky po udalostiach prvého filmu sa Moana a poloboh Maui opäť spoja, aby spoločne čelili novej hrozbe pre Oceániu. Vyzerá to tak, že Disney chce z Moany urobiť svoju novú vlajkovú loď medzi princeznami - koniec koncov, pokračovanie čoskoro doplní aj hraný remake, ktorý do kín dorazí v roku 2026. Moany tak uvidíme až-až.

Snehulienka

Produkčné peklo. Aj tak sa dá nazvať hraný remake Snehulienky, ktorý konečne dostal prvý trailer. Nakrúcalo sa už od roku 2022, vydanie novej verzie kresleného príbehu z roku 1937 je však už konečne na obzore.

Ukážka nám predstavila Rachel Zegler a Gal Gadot ako Snehulienku a Zlú kráľovnú, to všetko v svete plnom CGI. Novinka je pod paľbou kritiky už od svojho začiatku, nejdeme preto prilievať olej do ohňa a počkáme si na premiéru.

Lilo & Stitch

Ďalšia klasika od Disneyho, ktorej hraný remake absolútne nikto nežiadal, no aj tak sa ho dočkáme. Dostali sme síce iba krátky teaser, ktorý ukázal, že Stitch bude v podstate vyzerať rovnako, ako v pôvodnom animáku. Okrem toho bolo potvrdené, že adaptácia príbehu z roku 2002 sa dočká premiéry v lete 2025.

Rodinka Úžasných 3

Pixar na čele so scenáristom a režisérom Bradom Birdom oficiálne oznámil, že štúdio pracuje na pokračovaní jednej z najobľúbenejších animovaných franšíz. Za spomenutie stojí, že Rodinka Úžasných 2 bola až doteraz najlepšie zarábajúcim animovaným filmom všetkých čias - z trónu ho zosadilo až V hlave 2. Podarí sa superhrdinskej rodinke vrátiť opäť na trón?

Toy Story 5

Aj keď sú mnohí presvedčení, že príbeh hračiek mal skončiť treťou časťou, Pixar to vidí inak. Po oznámení Toy Story 5 neboli mnohí príliš nadšení, teraz sme však dostali prvé informácie o príbehu... no a vyzerá to dobre! Podľa režiséra Andrewa Stantona budú Woody, Buzz a celý gang bojovať, aby zabránili tomu, aby sa ich nové dieťa stalo závislé od moderných technológií.

Ľadové kráľovstvo 3

Oscarový film Frozen (Ľadové kráľovstvo) by mal dostať svoj tretí film, ktorý by mal do kín doraziť niekedy v priebehu roka 2027, tvrdí jeho tvorkyňa Britney Lee. Hostia na D23 mali k dispozícii aj malý teaser, ktorý ukazoval Elsu a Annu jazdiace na bielom koni a hnedom jeleňovi. Okrem toho bolo potvrdené, že sa pracuje už aj na štvrtej časti. A aby toho nebolo málo, v priebehu roka 2025 na streamovaciu platformu Disney+ dostane záznam muzikálu z Broadwaya.

Zootopia 2

Pokračovaní chystá Disney naozaj dosť. Už na budúci rok konečne dorazí dvojka Zootopie (u nás distribuované ako Zootropolis), v ktorom sa vracajú Judy aj Nick, aby vyriešili najväčšiu hrozbu v dejinách mesta. Záporákom bude had menom Gary, ktorému svoj hlas prepožičia oscarový Ke Huy Quan.

Star Wars: Skeleton Crew

Seriál Skeleton Crew sa odohráva počas éry Novej republiky, roky po Návrate Jediho, a na základe synopsy príbehu bude o štyroch deťoch stratených v galaxii, ktoré sa snažia dostať domov. Svoj debut v preďalekej galaxii si odbije herec Jude Law ako Jod Na Nawood.

Dostali sme tiež prvý pohľad na predmestia vo vesmíre Star Wars. Na základe traileru uvedeného na D23 je táto show silne inšpirovaná klasickými filmami Stevena Spielberga ako ET a Hook.

Agatha All Along

Nový trailer na pokračovanie seriálu WandaVision s názvom Agatha All Along prišiel na pódium na D23 spolu s predstavením pôvodnej piesne „The Ballad of the Witches Road“. Kathryn Hahn sa zopakuje úlohu čarodejnice Agathy Harkness a v novom seriáli sa k nej pridajú Joe Locke, Patti LuPone, Aubrey Plaza, Sasheer Zamata, Ali Ahn a Debra Jo Rupp. Dej bude sledovať Agathu na čarodejnej ceste, na ktorej sa snaží získať späť svoje stratené schopnosti.

Avatar: Fire and Ash (Oheň a popol)

Po obrovskom úspechu filmu Avatar: The Way of Water dáva zmysel, že jeho plánovaný nasledovný film bude celý o ohni. Režisér James Cameron a hviezdy Sam Worthington a Zoe Saldana sa postavili na pódium, aby odhalili oficiálny názov ďalšieho filmu z tejto série, ktoré nesie názov Avatar: Fire and Ash.

Aj keď neboli odhalené žiadne oficiálne podrobnosti o pokračovaní, Cameron návštevníkom ukázal koncepčné obrázky z filmu zobrazujúcich nový druh planéty Na‘vi a ich masky, pričom sa jasne inšpiroval tradičnými indiánskymi tancami duchov. Plánovaný dátum vydania je 18. december 2025.

Seriály od Pixaru

Pixar už čoskoro predstaví svoj vôbec prvý televízny seriál s názvom Win or Loose. Uvidíme v ňom softbalový tím s názvom Pickles, ktorý sa pripravuje na šampionát. Sledovať budeme osem postáv - a to vrátane neistých detí, helikoptérových rodičov, zamilovaného rozhodcu a trénera, ktorí sa budú pripravovať na životný zápas.

K tomu ešte treba pridať projekt Dream Productions, spin-off animáku V Hlave o továrni na sny v Rileynej hlave. Príbeh sa bude odohrávať medzi udalosťami Inside Out a Inside Out 2.

Filmy od Pixaru

Aj keď Pixar momentálne chystá množstvo návratov starých známych postáv, v kalendári má naplánované aj originálne projekty. Medzi nimi je aj Elio, ktorý sleduje príbeh malého chlapca, ktorý sa náhodou stane veľvyslancom Zeme v mimozemskom „komunite“. Animák režíruje Adrian Molina, ktorý sa podieľal na scenári a réžii Coco.

Ďalšou originálnou novinkou bude animák Hoppers. Ten nám predstaví Mabel, mladé dievča, ktoré prenesie svoje vedomie do robotického bobra, aby sa dozvedela viac o svete zvierat. 

Mufasa: Leví kráľ

Barry Jenkins (Moonlight, The Underground Railroad) režíruje prequel Levieho kráľa o tom, ako Mufasa ovládol africkú krajinu. V traileri vidíme Mufasu ako osirelé mláďa v neznámej krajine. Tam sa stretne s levom Takom, princom, ktorý sa stane bratom Mufasu.

Aj keď sa môže zdať, že medzi nimi je nerozbitné puto, je tu jeden veľký problém - z Taku vyrastie Scar. Ako sa teda títo dvaja od seba oddelili? Naozaj si Mufasa uzurpoval Scarov trón? A budú tieto CG levy aspoň výraznejšie ako tie z remaku Levieho kráľa z roku 2019?

Ironheart

Black Panther: Wakanda Forever z roku 2022 nám predstavil geniálnu vynálezkyňu Riri Williams (Dominique Thorne), ktorá vytvorila svoj vlastný oblek z brnenia pripomínajúceho Iron Mana. Vracia sa do MCU v televíznom seriáli Ironheart, ktorý bude mať premiéru v roku 2025.

Účastníci D23 mali možnosť vidieť niektoré zatiaľ nezverejnené zábery Riri, ako si vyrábala nový oblek, ako aj pohľad na zloducha Parkera Robbinsa čoby The Hooda. V šou tiež hrajú Alden Ehrenrich, Lyric Ross, Matthew Elam, Anji White, Manny Montana a Shea Couleé.

Druhá séria seriálu Andor

Stále nemáme potvrdený dátum vydania, ale D23 poskytla fanúšikom prequelu Rogue One niekoľko zaujímavých nových aktualizácií. Najprv hviezda projektu Diego Luna diskutoval o tom, ako bude (posledná) 12-dielna séria nasledovať Cassiana Andora počas troch rokov, keď sa stane lídrom v Odboji.

Potom exkluzívne zábery odhalili, že sa vrátia najmenej dve postavy z Rogue One: Ben Mendelsohn je späť ako darebák Orson Krennic a Alan Tudyk si zopakuje svoju úlohu droida K-2SO.

Mandalorian a Grogu

Hviezdne vojny sa vracajú na filmové plátno s The Mandalorian & Grogu, ktorý režíroval Jon Favreau. Zatiaľ čo film je vo výrobe len niekoľko týždňov, Favreau a producent a spoluscenárista Dave Filoni priniesli zábery na D23, aby nám dali ochutnať, čo ďalej čaká mandalorianskeho lovca odmien Dina Djarina (Pedro Pascal) a jeho učňa Grogua. Zábery dráždili návrat Mandovej lode Razor Crest a ukázali hlavnú dvojicu, ako čelí AT-AT chodcom na zasneženej planéte.

Okrem toho mohli diváci vidieť prvé zábery z Fantastickej štvorky, ktorá dostala podtitul First Steps (Prvé kroky), návratu seriálového Daredevila, noviniek ohľadne tretieho Trona či oznámenie o pokračovaní kultovej komédie Freaky Friday s Lindsay Lohan a Jamie Lee-Curtis, ktorý sa nakoniec bude volať Freakier Friday.

Okrem toho Dwayne The Rock Johnson oznámil, že pre Disney pripravuje nový film s názvom Monster Jam. Ten je inšpirovaný rovnomenným podujatím jazdy na monster truckoch. O príbehu toho veľa nevieme, no snímka sa už aktuálne nakrúca. Čerešničkou na torte boli prvé zábery z druhej série Percyho Jacksona.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. september 2024 03:40