Filmy, ktoré oslavujú 20 rokov od premiéryDisney/Pixar, New Line Cinema, Sony
StoryEditor

Nikdy si sa necítil byť starší. Tieto legendárne filmy a animáky oslavujú 20 rokov od svojej premiéry

Miroslav Kamody11.02.2024., 10:00h

Pripravený cítiť sa staro? Od premiéry týchto obľúbených filmov ubehli už dve desiatky rokov!

Lajkuj Brainee.sk na

Aj ty máš určite množstvo obľúbených filmov a animákov, ktoré si rád pozrieš aj po rokoch. Práve pri týchto dielach si ale najlepšie môžeš uvedomiť, ako rýchlo skutočne beží čas. Už tradične sme si preto pre teba pripravili zoznam filmov, ktoré v tomto roku oslavujú 20 rokov od premiéry. A zaručujeme ti, že sa budeš cítiť byť poriadne starý.

Harry Potter a väzeň z Azkabanu

Tretia časť príbehu o slávnom čarodejníkovi odkryla viac o vzťahoch v jeho rodine. Do popredia sa dostávajú obavy o bezpečnosť magického sveta po tom, čo sa nebezpečný Sirius Black dostáva z najobávanejšieho väzenia vôbec. A práve on má byť pritom zodpovedný za privedenie lorda Voldemorta k Harryho rodičom a za ich násilnú smrť.

Nič však nie je také, ako sa zdá a prvý (a posledný) krát dostávame príbeh, ktorého záporným bodom nie je samotný Lord Voldemort. Mnohí označujú tretiu filmovú časť Harryho Pottera za vôbec najlepšiu, pretože najlepšie vystihla knihy a priniesla svieži vietor a nastavila smer do adaptovanej série.

Rodinka Úžasných

Bob Parr, známy ako pán Úžasný, býval jedným z najväčších svetových superhrdinov a zachraňovanie sveta bolo jeho denným chlebom. Svoj superoblek musel zavesiť na klinec pred pätnástimi rokmi po pokazenej misii. Teraz pracuje ako odhadca škôd pre poisťovňu a bojuje s nudou a rastúcim bruchom.

So svojou manželkou a tromi deťmi sa pokúšajú žiť normálny život. Jeho chvíľa prichádza, keď ho tajomný kontakt vyšle na vzdialený ostrov s tajným poslaním. Tam zistí, že génius zla pripravuje voči svetu diabolskú pomstu. On a jeho rodina sa tak musia pripraviť na boj, ktorý navždy zmení ich životy.

Saw: Hra o prežitie

Spomínaš si ešte na časy, kedy bola séria Saw skutočne desivá a hrôzostrašná? Všetko to začalo presne pred dvadsiatimi rokmi filmom režiséra Jamesa Wana.

Na scéne sa objavil desivý masochista Jigsaw, ktorý sa preslávil morbídnymi a krvavými spôsobmi, ako zabíja svoje obete. Vznikla tak legendárna filmová séria, ktorá sa dočkala už desiatich filmov, pričom jedenáste pokračovanie je už na ceste. Jigsaw ešte rozhodne nepovedal posledné slovo, aj keď kvalita filmov sa už ani zďaleka nedoťahuje na originál.

Shrek 2

Shrek a jeho láska Fiona sa vracajú z medových týždňov a sú do seba zamilovaní ako ešte nikdy predtým. Všetko sa však pokazí po tom, ako sa Fionini rodičia dozvedia, že ich dcéra sa vydala. Pár pozývajú do kráľovstva, kde nikto netuší, že novomanželský pár je vlastne dvojica zelených zlobrov.

Problémy spôsobí aj tajomná kliatba, ktorá kazí všetky plány na dokonalý život. Kráľ preto získať podporu mocnej rozprávkovej Víly, princa Krasoňa a slávneho zabijaka zlobrov Kocúra v čižmách, aby sa mohla naplniť očakávaná fráza „a žili spolu šťastne až do smrti“. Shrek sa však rozhodne tak ľahko nevzdá. Ruku na srdce - koľkokrát si tento skvelý animák videl?

Zápisník jednej lásky

Povinná jazda pre všetky dospievajúce dievčatá. Allie Hamiltonová a Noah Calhoun sa zblížili už počas dospievania. Spočiatku búrlivá romanca sa postupne zmenila na hlboký vzťah - do rozvíjajúcej sa lásky však neúprosne zasiahli Allieini dobre situovaní rodičia, ktorým sa Noah nezdal byť dosť dobrý pre ich dcéru.

Keď sa tí dvaja po rokoch opäť stretávajú, ich vášeň opäť vzplanie - a Allie sa musí rozhodnúť, či poslúchne svoje srdce alebo rozum. Zápisník jednej lásky patrí k najromantickejším filmom, ku ktorým sa mnohí radi vracajú aj dvadsať rokov od premiéry. Patríš k nim aj ty?

Ja, robot

Will Smith vo svojej najlepšej forme. V roku 2035, sú roboty súčasťou každej domácnosti a ľudia im dôverujú, okrem jedného trochu paranoidného detektíva Del Spoonera, ktorý je presvedčený, že zločin, ktorý práve vyšetruje spáchal robot. Vyšetrovanie ho privedie, k objaveniu desivej hrozby pre ľudskú rasu.

Spoločne s psychologičkou Susan Calvin vyšetrujú smrť doktora Milesa Hogenmillera - vedca, ktorý pracoval s robotmi. Dôvodom smrti mala byť samovražda, no Spooner je presvedčený, že vedca zavraždil robot. Ale tri zákony robotiky určujú, že takáto udalosť je nemožná. 

Spider-Man 2

Najlepší Spider-Man aj 20 rokov od premiéry? Peter bojuje s tým, že sa rozhodol vzdať Mary Jane kvôli svojej tajnej identite a okrem toho má problémy aj so svojim najlepším priateľom Harrym Osbornom. Keď už sa zdá, že sa situácia nemôže zmeniť k horšiemu, Peter je postavený tvárou tvár mocnému Dr. Octopusovi.

Toto diabolské stvorenie s dvomi pármi smrtiacich chápadiel je mu viac ako dôstojným protivníkom. Aby dokázal jeho výčiny zastaviť, musí sa naučiť žiť so svojím osudom a využiť všetky svoje schopnosti, ktoré sú mu zároveň darom i prekliatím. A rozhodne to nepôjde tak ľahko, ako by sa spočiatku mohlo zdať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 08:18