Prehľad sviatkov a prázdninBrainee x Canva
StoryEditor

PREHĽAD sviatkov a prázdnin v roku 2024. Pripravte sa na sklamanie, polovica vychádza na víkend. Vianoce však budú uprostred týždňa

Miroslav Kamody22.11.2023., 11:00h

Plánovanie dovolenky bude na budúci rok o poznanie ťažšie ako tento. Ľudia pracujúci od pondelka do piatka budú mať voľna o poznanie menej.

Lajkuj Brainee.sk na

Na rozdiel od minulého roka, kedy sa pracujúci mohli tešiť až na deväť predĺžených víkendov, prichádza obdobie sucha. Tentokrát ich bude o viac ako polovicu menej. A aby toho nebolo málo, množstvo sviatkov vychádza priamo na víkend či uprostred týždňa

Poteší Sviatok všetkých svätých v podobe predĺženého víkendu, nahnevajú však Vianoce, ktoré budú trvať od utorka do štvrtka. Nižšie nájdeš kompletný prehľad voľných dní a školských prázdnin.

image

Často utrácaš a každý mesiac končíš v mínuse? Vďaka týmto znakom zistíš, či míňaš peniaze zle

Poznámka: Kurzívou sú označené prázdniny, ktoré sa týkajú len žiakov a študentov.

23. december - 5. január (sobota - piatok) - Vianočné prázdniny

V sobotu sa študentom začnú vianočné prázdniny, ktoré budú trvať až do piatku 5. januára. Do školy tak nastúpia až v pondelok 8. januára 2024.

1. január (pondelok)

Prvý deň v roku je už tradične pripomienkou vzniku Slovenskej republiky. Tentokrát vychádza na pondelok, čo znamená, že hneď v úvode nás čaká jeden z mála predĺžených víkendov.

6. január (sobota)

Prvé tohtoročné sklamanie. Zjavenie Pána (alebo Traja králi) totiž vychádza na sobotu. Ľudí, ktorí pracujú len od pondelka do piatka tak žiadne voľno nečaká.

image

Zima

Pixabay

Polročné prázdniny - ako už zrejme vieš, polročné prázdniny sú definitívne minulosťou, a tak si tento deň voľna neužiješ ani v tomto školskom roku.

19. február – 23. február (pondelok - piatok) - Jarné prázdniny pre Banskobystrický kraj, Žilinský kraj a Trenčiansky kraj

Už vo februári začne kolotoč jarných prázdnin, ktorý je tradične rozdelený po trojiciach krajov. Ako prví si prázdniny užijú žiaci a študenti zo severu a stredu Slovenska.

26. február – 1. marec (pondelok - piatok) - Jarné prázdniny pre Košický kraj a Prešovský kraj

Nasledovať bude tradične východ Slovenska.

4. marec - 8. marec (pondelok - piatok) - Jarné prázdniny pre Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj

Týždeň voľna si nakoniec užijú aj žiaci na západnom Slovensku. My len dodáme, že spolu s víkendmi si každý dokopy užije až deväť voľných dní.

image

S týmito matematickými príkladmi môžu mať problém aj učitelia. V škole ich musia zvládnuť ôsmaci, otestujte sa, či ich vypočítate

28. marec – 2. apríl (štvrtok - utorok) - Veľkonočné prázdniny

V škole sa ale študenti dlho neohrajú. Už o niekoľko týždňoch totiž na nich čakajú Veľkonočné prázdniny, ktoré už platia celoplošne pre celé Slovensko.

29. marec (piatok) a 1. apríl (pondelok)

Veľkonočné sviatky už tradične prinášajú voľno v podobe štvordňového predĺženého víkendu, ktorý tentokrát vychádza na prelome marca a apríla. Prvoaprílové žarty v spojení s oblievačkou je pre ženy zrejme tá najhoršia možná kombinácia.

1. máj (streda)

O mesiac na to dostávame ďalší sviatok, konkrétne Sviatok práce. Veľa radosti ale neprinesie - vychádza totiž na stred týždňa. 

image

Voľné dni môžeš využiť aj na cestovanie

Unsplash/Jason Hogan

8. máj (streda)

Rovnako je na tom aj Deň boja víťazstva nad fašizmom. Aspoň však budeme môcť nabrať energiu pred nasledujúcimi dvomi dňami. 

1. júl - 30. august (pondelok - piatok) - Letné prázdniny

A konečne prídu na rad vytúžené letné prázdniny. Vysvedčenia študenti dostanú už 28. júna v piatok, potom si už naplno môžu užívať leto. Prázdniny sa síce oficiálne končia už 30. augusta, ale to preto, že ide o piatok. Do školy sa vrátime až 2. septembra. 

Ako bude vyzerať zvyšok roka? To sa dozvieš na druhej strane!

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 09:51