BarbieWarner Bros. Pictures
StoryEditor

Toto sú nominácie na Zlaté Glóbusy. Najviac ich získala Barbie, tesne za ňou je Oppenhaimer

ČTK11.12.2023., 15:44h

Najviac nominácií na Zlaté glóbusy, deväť, získala komédia Barbie režisérky Grety Gerwigovej. Tesne druhá je s ôsmimi nomináciami dráma Oppenheimer Christophera Nolana, ktorá pojednáva o tvorcovi jadrovej bomby.

Lajkuj Brainee.sk na

Film Barbie inšpirovaný obľúbenou rovnomennou bábikou bol nominovaný v kategórii najlepšia komédia alebo muzikál, nominácie získala aj herečka Margot Robbie a herec Ryan Gosling. Na Zlatý glóbus boli nominovaní tiež herci z filmu Oppenheimer Cillian Murphy, Robert Downey Jr. a Emily Blunt.

image

Ken a Barbie sa opäť stretnú na jednom pľace. Margot Robbie a Ryan Gosling pracujú na novom filme

Medzi nominovanými filmami v kategórii najlepšia dráma je okrem Oppenheimera aj kriminálna snímka Vrahovia mesiaca kvatov, ktorý natočil režisér Martin Scorsese a zahrali si v ňom Leonardo DiCaprio a Robert De Niro. Šancu na zisk Zlatého glóbusu má ako dráma aj film Maestro režiséra Bradleyho Coopera, ktorý v ňom tiež stvárnil dirigenta Leonarda Bernsteina.

V kategórii najlepšia komédia sa do užšieho výberu okrem Barbie dostal napríklad aj surrealistický sci-fi film Chudiatko režiséra Jorgosa Lanthimosa, kde hlavné úlohy obsadili herci Emma Stone a Willem Dafoe.

image

Plagát k filmu Oppenheimer

Universal Pictures

Zlaté glóbusy sú považované za akúsi predohru prestížnejších Oscarov, každoročne ich udelí Asociácia zahraničných novinárov v Hollywoode (HFPA). Ceny sa udelia 7. januára 2024.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 13:10