Lucasfilm oznámil budúcnosť Star WarsDisney/Lucasfilm
StoryEditor

Svet Star Wars sa rozrastie o ďalšie tri filmy. Toto všetko vieme o návrate do milovanej preďalekej galaxie

Miroslav Kamody12.04.2023., 15:00h

Priprav sa na film o počiatkoch Sily, epické vyvrcholenie seriálov na Disney+ či návrat Rey. Budúcnosť Star Wars vyzerá naozaj zaujímavo.

Lajkuj Brainee.sk na

Svet Star Wars má za sebou niekoľko turbulentných rokov. Po kúpe štúdia Lucasfilm spoločnosťou Disney sme sa dočkali novej trilógie filmov, ktorá sa stretla so zmiešanými reakciami. Okrem toho aj pár sólo filmov, ktoré štúdiu nezarobili toľko, ako si predstavovalo.

Tvorcovia sa preto začali sústrediť na originálne seriály na platforme Disney+, ktoré sa tešia čoraz väčšej popularite. Stále však bolo jasné, že nás čakajú ďalšie filmy. Po vlne zrušených oznámení a falošných informácií však konečne vieme, čo nás čaká.

Počas Star Wars Celebration 2023 Lucasfilm oznámil svoje plány na najbližšie roky, kto zahŕňajú nielen seriály, ale aj návrat Star Wars do kín.

image

Mark Hamill začne predávať podpísané Star Wars plagáty. Chce tak pomôcť ukrajinskej armáde

A čo je, vzhľadom na veľkosť tohto univerza, skvelou správou - už sa všetko nebude točiť len okolo Skywalkerovcov. Na čo všetko sa teda môžeme tešiť?

James Mangold vyrozpráva príbeh Sily

Režisér James Mangold (Le Mans ‘66, Logan: Wolverine, Indiana Jones a Nástroj osudu) sa vo svojom filme vráti na samý počiatok Jediov. Príbeh bude zasadený desiatky tisíc rokov v minulosti. Je teda možné, že uvidíme postavu známu ako Prime Jedi.

Ide o osobu, ktorá založila rád Jediov na Ahch-To niekedy asi 25-tisíc rokov pred udalosťami z Epizódy IV. Ahch-To sme mohli prvýkrát vidieť v epizóde VIII, kedy slúžil ako úkryt Luka Skywalkera. Vtedy však už išlo len o ruiny legendárneho miesta.

„James Mangold zavedie divákov hlboko do minulosti a povie príbeh o prvom Jediovi, ktorý ovládal Silu a využil ju ako oslobodzujúcu silu v ére chaosu a útlaku,“ píše sa v oficiálnom vyjadrení.

Príbeh bude o objave Sily. „Povedal som Kathy [Kennedyovej, riaditeľke Lucasfilmu], že chcem nakrútiť akýsi biblický film, akési Desatoro hviezdnych vojen – akýsi film Cecila B DeMilleho o príchode Sily. To je myšlienka,“ povedal o filme režisér pre Empire.

Prepojenie seriálov na Disney+

Dave Filoni je veteránom sveta Star Wars. Podpísal sa pod projekty ako Clone Wars, Rebels, Resistance, Mandalorian, Boba Fett a Ashoka. Tentokrát sa prvýkrát posadí na režisérsku stoličku celovečerného hraného filmu.

image

„Zabi ma alebo naverbuj!“. Andor je Star Wars pre dospelých a nám sa páči

Ten sa zameria na Novú republiku a uzavrie prepojené príbehy rozprávané v Mandalorianovi, Knihe Boba Fetta, Ahsoke a ďalších sériách Disney+.” Po oznámení dátumu premiéry budeme mať približnú predstavu, koľko sérií seriálov ešte dostaneme.

„Dave Filoni bude organizovať eskalujúcu vojnu medzi imperiálnym zvyškom a začínajúcou Novou republikou.” Aj keď príbehy Mandaloriana by mohli pokračovať aj po premiére filmu, určite pôjde o epické vyvrcholenie najzásadnejších seriálových udalostí.

Návrat Rey Skywalker

Lucasfilm chce zrejme Skywalker ságu (filmové Epizódy I až IX) nechať uzatvorenú, a preto sa vydá cestou sólo filmu s Rey. Nie je jasné, či bude mať projekt v názve Epizóda X, respektíve až finálne práce na filmu ukážu, či pôjde o vedľajší príbeh, alebo pokračovanie hlavného.

Je však isté, že na režisérsku stoličku sa posadí Sharmeen Obaid-Chinoy. Tá má na svojom konte len dva celovečerné animáky a dve epizódy Ms. Marvel, čo však vôbec nemusí byť na škodu. Priniesť svieži vietor je niečo, čo Star Wars nutne potrebujú.

image

Rey Skywalker

Disney/Lucasfilm

Príbeh nás prenesie pätnásť rokov po konečnej porážke Sithov, kedy sa Rey pokúša vytvoriť nový rád Jediov. A nám zostáva len dúfať, že jej to pôjde lepšie ako predchodcovi Lukovi Skywalkerovi.

Kathleen Kennedy sa pre Variety vyjadrila aj o možnej prítomnosti Luka Skywalkera. „Neviem, či strávime veľa času vo flashbackoch, Force duchoch alebo podobných veciach, ale určite. Duch toho, čo pre ňu predstavuje, bude významný.“

Šušká sa aj o postave Grogu z Mandaloriana. Keďže by mal mať v tom čase už cez 90 rokov, môže byť zásadný pre budovanie novej generácie Jediov. Rey to rozhodne nebude mať ľahké. Kde je svetlá strana sily, tak musí byť aj temná, takže je pravdepodobné, že popri budovaní nového rádu sa nad galaxiou budú zároveň sťahovať mračná. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:18