Záber z animáku Spider-Man: Across the Spider-VerseSony Pictures Animation/Marvel Studios
StoryEditor

Svet komiksov: Rozobrali sme do detailov trailer na pokračovanie animovaného Spider-Mana. Pozri, na čo všetko sa môžeš tešiť

Miroslav Kamody09.04.2023., 15:00h

Nový trailer je tak nabitý odkazmi, že sa už nevieme dočkať premiéry v kinách.

Lajkuj Brainee.sk na

Najviac oceňovaný animovaný film roku 2018 bol úspešný nie len na filmových festivaloch, ale čo sa týka tržieb. Zarobil vyše 375 miliónov dolárov a okrem Ceny akadémie vyhral aj Zlatý glóbus a Filmovú cenu Britskej akadémie.

To, že bude mať ďalšie časti, bolo preto hneď jasné. Prvé z dvoch pokračovaní z názvom Spider-Man: Across the Spider-Verse vyjde budúci rok, no tvorcovia svojich fanúšikov už teraz navnadili novým trailerom.

image

Najlepší seriál od Marvelu? Sleduj skvelý trailer pre Secret Invasion, vracajú sa postavy z filmov na čele s Nickom Furym

Návrat starých známych

V tomto filme sa Miles Morales (Shameik Moore) znovu stretne so svojimi priateľmi Spider-Gwen a Petrom B. Parkerom a tiež sa spojí so Spider-Manom ​​2099, Spider-Punk a pôvodnou Spider-Woman. Špecifikom bude, že vo filme uvidíš viacero štýlov animácie.

V príbehu bude hlavným nepriateľom všetkých Spider-Manov The Spot (Jason Schwartzman). Záporák, ktorý je schopný otvárať interdimenzionálne portály do iných vesmírov. Na boj proti zloduchovi postaví celá armáda pavúčích mužov z rôznych vesmírov. Do Across the Spider-Verse sa vráti viacero členov obsadenia z prvého filmu.

Je medzi nimi Hailee Steinfeld (Gwen Stacy), Jake Johnson (Peter B. Parker), Oscar Isaac (Spider-Man 2099), Brian Tyree Henry (Jefferson Davis), Luna Lauren Vélez (Rio Morales), Issa Rae (Jessica Drew/Spider-Woman) a Daniel Kaluuya (Spider-Punk). 

Tajomný záporák

A čo všetko odhalil nový trailer? Najprv môžeme vidieť, že Miles má nový kostým, na ktorom už nemá len nasprejované pavúčie logo. Dostávame aj lepší pohľad na záporáka filmu The Spota.

Pokiaľ ťa zaujíma je ho minulosť, tak ide o doktora Jonathan Ohnn a ide o bývalého vedca z MIT, ktorý pracoval pre Kingpina. Na Spota sa premení náhodou počas toho, ako sa pokúšal umelo obnoviť transdimenzionálne schopnosti superhrdinu známeho ako Cloak.

Ako The Spot je Jonathan natrvalo spojený s dimenziou, ktorý je známa ako Spotworld. Práve vďaka nej je v podstate nesmrteľný. Jeho telo sa totiž v tejto dimenzii opäť rekonštruuje.

image

Záber z animáku Spider-Man: Across the Spider-Verse

Sony Pictures Animation/Marvel Studios

Nespočetné verzie pavúčieho hrdinu

Následne sledujeme krátke predstavenia mnohých alternatívnych verzií Spider-Mana, medzi ktorými dokonca nechýba ani Pavitr Prabhakar z komiksovej série Spider-Man: India či verzia k hry vydanej na konzoly PlayStation 4.

Dôležitým momentom je hnev Miguela O‘Haru, známeho aj ako Spider-Man 2099. Ten totiž hovorí o tom, že Spider-Mani môžu cestovať naprieč paralelnými svetmi aj bez toho, aby rozbili celú realitu tak, ako to urobil „Doctor Strange a ten malý blázon”.

To je jasný odkaz na prepojený filmový a seriálový vesmír MCU a hraný film s Tomom Hollandom. Šušká sa dokonca aj to, že v jednom momente by sme z animáku mohli preskočiť aj do tejto reality.

image

Záber z animáku Spider-Man: Across the Spider-Verse

Sony Pictures Animation/Marvel Studios

Trailer potom ukazuje aj dieťa Petra a Mary-Jane, Mayday Parker či smrti Spider-Mana vo vesmíre, z ktorého pôvodne prichádza Gwen.

Konflikt so Spider-Manom 2099

Následne môžeme počuť Miguela hovoriť: „Máš na výber medzi záchranou jedného človeka a záchranou každého sveta.“ To je pretkané scénou, v ktorej Milesov otec, policajt Jefferson, padá z veľkej výšky.

Následne sa menia scény, ktoré zrejme ukazujú rozpad Lobby - priestoru, kde sa všetci Spider-Mani mohli slobodne stretávať. Medzitým bupná konflikt medzi Milesom a Miguelom, ktorý sa postavia proti sebe.

Trailer ukazuje aj ikonickú meme scénu, v ktorej na seba Spider-Mani ukazujú. To všetko na pozadí nespočetných verzií Spider-Mana, ktoré vychádzajú z komiksových predlôh.

image

Záber z animáku Spider-Man: Across the Spider-Verse

Sony Pictures Animation/Marvel Studios

Je pravdepodobné, že celý film bude končiť climaxom, ktorý položí základy pre pokračovanie. Trailer síce pôsobí mieste chaoticky, no predpokladáme, že všetko sa, podobne ako v prvom filme, rozumne vysvetlí tak, aby dej a odkazy pochopil aj človek, ktorý nemá načítané tisíce komiksových stránok.

Premiéra už o pár týždňov

Animácia a jej rôzne verzie vyzerajú naozaj famózne. Dej je nadupaný a vyzerá to tak, že tvorcovia nič nepodcenili. Podľa všetkého nás tak v júni v kinách čaká skvelý filmový zážitok.

Druhú časť animovaného Spider-Mana režírujú Joaquim Dos Santos, Kemp Powers a Justin K. Thompson vo svojich celovečerných režijných debutoch. 

image

23 najočakávanejších filmov roka 2023. Návrat Indiana Jonesa, komiksovky, druhá časť Duny či Rýchlo a Zbesilo 10

Scenár pochádza od autorského tímu pôvodného filmu, ktorý tvoria Phil Lord, Christopher Miller a David Callaham. Pôjde o vôbec prvý film z produkcie Sony Pictures Animation v ktorom sa Marvel Studios nijako nepodieľalo.

Spider-Man: Across the Spider-Verse príde do kín 1. júna 2023. Tretie pokračovanie s názvom Beyond the Spider-Verse bude mať premiéru v roku 2024.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 23:07