Záber z filmu Blue BeetleWarner Bros.
StoryEditor

DC ukázalo trailer na film o novom superhrdinovi. Kto je Blue Beetle a prečo si ho zamiluješ?

Miroslav Kamody05.04.2023., 17:00h

Tmavé scény typické pre DC sú definitívne preč. Blue Beetle sa predstavuje v prvom traileri a vyzerá to prekvapivo dobre a zábavne.

Lajkuj Brainee.sk na

Blue Beetle nepatrí k všeobecne známym superhrdinom, pokiaľ si však fanúšikom komiksového sveta vydavateľstva DC Comics, pravdepodobne tušíš, o koho ide. Na filmové plátna príde táto unikátna postava prvýkrát v lete, presnejšie 17. augusta, kedy do kín vstúpi rovnomenná snímka.

Ako informuje slovenský distribútor Continental film, práve zverejnený prvý trailer naznačuje, že sa budeme môcť tešiť na zábavnú jazdu, plnú technických vychytávok, ktoré nás prekvapia podobne ako hlavného hrdinu. 

image

Svet komiksov: Filmové univerzum od DC sa otriasa v základoch. Máme všetky informácie o nových filmoch aj hercoch

Nový hrdina

Týmto hrdinom je čerstvý absolvent Jaime Reyes, ktorý sa na začiatku príbehu vracia domov z vysokej školy, plný túžob po parádnej budúcnosti. Zisťuje však, že jeho domov už nie je taký, aký býval.

Keď sa snaží nájsť si svoje miesto vo svete, do Jaimeho rúk sa nečakane dostane mimozemská biotechnológia: Skarabeus. Keď si Scarabeus náhle vyberie Jaimeho za svojho symbiotického hostiteľa, dostane mladík neuveriteľný oblek, pripomínajúci brnenie, ktoré navždy zmení jeho osud. 

V hlavnej úlohe komiksovej snímky sa predstavuje herec Xolo Maridueña, ktorého môžu aj slovenskí diváci poznať zo seriálu Cobra Kai, no pre ktorého pôjde o prvú takto výraznú filmovú úlohu. Trailer naznačuje, že do nej vložil všetko a naozaj si ju užíva.

Okrem neho sa vo filme objavia napríklad Harvey Guillén, známy z kultového seriálu Čo robíme v temnotách, alebo legendárna herečka Susan Sarandon, ktorá sa zhostí roly protivníčky hlavného hrdinu. 

image

Záber z filmu Blue Beetle

Warner Bros.

Komiksový odkaz

Už v traileri si môžeš všimnúť dva obleky predchádzajúcich nositeľov mena Blue Beetle. To sedí aj s komiksami - Jaime Reyes je tretím v poradí. Pôvodný rovnomenný superhrdina v komiksoch debutoval ešte v roku 1939 od Fox Comics, len pár mesiacov po debute Batmana v DC a rok po Supermanovi.

Postupne sa však vyvíjal - od hrdinu bez superschopností, ktorý sa snaží pomstiť smrť svojho otca, cez archeológa, ktorý objavil Scarabea v starovekej egyptskej hrobke, až po spomínaného Jaimeho. Vyzerá to tak, že vo filme bude vysvetlená aj samotná minulosť predchádzajúcich držiteľov tohto superhrdinského mena.

image

Záber z filmu Blue Beetle

Warner Bros.

Film Blue Beetle už prvým trailerom sľubuje akčné dobrodružstvo, v ktorom budeme spoločne s novým superhrdinom spoznávať sily, ktoré získa. Do kín nás v lete pozve distribučná spoločnosť Continental film, ktorá snímku prinesie na slovenské plátna. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 11:51