James Martin s tvorcami filmu An Irish GoodbyeReuters/Mario Anzuoni
StoryEditor

Pred pár dňami mu tlieskal a spieval celý Hollywood, dnes je v práci. Herec s Downovým syndrómom pracuje v Starbuckse

Miroslav Kamody16.03.2023., 14:30h

Herci a tvorcovia sa vrátili k nakrúcaniu svojich nových projektov, James si však opäť obliekol zásteru a s úsmevom obsluhuje ľudí vo svojom rodnom meste.

Lajkuj Brainee.sk na

 Od odovzdávania Cien Akadémie, inak známych aj ako Oscary, ubehlo už niekoľko dní. Pokiaľ ťa však táto výnimočná hollywoodska udalosť minula, tu nájdeš zoznam víťazov.

Okrem toho sme sa pozreli aj na to, kde si môžeš v prípade záujmu pozrieť všetkých filmových víťazov. Dnes je už jasné, že herci a tvorcovia sa po odovzdávaní vrátili domov či späť na nakrúcanie svojich aktuálnych projektov.

image

Oscary 2023: Pozreli sme sa, na ktorých streamovacích platformách si môžeš pozrieť väčšinu ocenených filmov

Naspäť do kaviarne

Ako však píše portál The Hook News, jeden z nich sa vrátil k svojej skromnej práci v Starbuckse. To nás zároveň vracia k jednému z najemotívnejších momentov celého galavečera.

Najlepším krátkometrážnym hraným filmom sa stala snímka An Irish Goodbye. Na pódium prišli nielen tvorcovia, ale aj dvojica hlavných hercov. Jeden z nich, James Martin s Downovým syndrómom, mal v deň odovzdávania narodeniny, a tak mu celé sála zaspievala.

Krátky film o dvoch bratoch, ktorí sa znovu stretnú po smrti ich matky, zaznamenal u divákov mimoriadne dobrý úspech, pričom mnohí sa na sociálne siete podelili o svoje myšlienky.

„Včera večer som na BBC iPlayer pozeral The Irish Goodbye ... absolútne skvelý krátky film. James je skvelý herec a dúfam, že v budúcnosti dostane viac hereckých úloh,” napísal jeden z divákov.

Veril, že film vyhrá

Málokto však vie, že James Martin sa po veľkolepom víťazstve filmu opäť vrátil do rodného Belfastu, kde pracuje v prevádzke siete kaviarní Starbucks. Skromný herec prezradil, že rád obsluhuje zákazníkov a priznal, že bolo „pekné“ robiť veci jednoducho.

Jamesov otec Ivan povedal, že jeho syn bol presvedčení, že jeho film nakoniec zlatú sošku vyhrá. „Neboj sa, len mám pocit, že budeme nominovaní,“ hovoril mu pred niekoľkými mesiacmi.

Keď nakoniec odlietali do Hollywoodu na odovzdávanie, James údajne išiel na istotu. A mal pravdu. Čerešničkou na torte bola spomínaná gratulácia, pri ktorej mu zborovo spievali najslávnejšie mená kinematografie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:49