Oscary 2023Netflix, A24
StoryEditor

Oscary 2023: Pozreli sme sa, na ktorých streamovacích platformách si môžeš pozrieť väčšinu ocenených filmov

Miroslav Kamody14.03.2023., 13:00h

Zlaté sošky si odniesli mnohé skvelé filmy, ktoré sa oplatí vidieť. Pozreli sme sa, kde tak môžeš urobiť.

Lajkuj Brainee.sk na

All Quiet on the Western Front

Vojnový veľkofilm sa tešil zo zlatých sošiek za najlepší medzinárodný film, najlepšiu výpravu, najlepšiu kameru a ešte aj pôvodnú hudbu.

Epický a krutý film z obdobia prvej svetovej vojny nájdeš na internete už celé mesiace. Nachádza sa totiž na streamovacej platforme Netflix.

Avatar: The Way of Water

Nebolo žiadnym prekvapením, že pokračovanie Avatara získalo ocenenie za najlepšie vizuálne efekty. Dlhoočakávaný návrat do Pandory dokázal zarobiť 2,3 miliardy dolárov a v mnohom prispel k záchrane kín pred pohromou po pandémii.

Režisér James Cameron však nie je fanúšikom streamovacích služieb. Niežeby mal na takéto rozhodnutie vplyv, no rozhodne prispel k tomu, aby sa pokračovanie najprv dostalo na digitálne nosiče a až potom na platformy. Vzhľadom na staršiu dohodu je možné, že film sa dostane nielen na Disney+, ale na obmedzený čas aj na HBO Max.

Black Panther: Wakanda Forever

Oscarová marvelovka dostala cenu pre najlepšie kostýmy. Emotívna komiksová jazda nás zobrala do Wakandy, ktorá prišla o kráľa a musí čeliť zásadnému nepriateľovi s jasnými motiváciami. Film si môžeš pozrieť na Disney+.

Guillermo del Toro’s Pinocchio

Unikátne spracovanie Pinocchia príbeh zasadilo do obdobia druhej svetovej vojny, čo nakoniec del Torovi vynieslo Oscara pre najlepší animovaný film. Stal sa tak jediným človekom, ktorý získal zlatú sošku pre najlepší film, animák aj režiséra.

Snímku si môžeš celú pozrieť na platforme Netflix, ktorá aj tento rok opäť rozdrvila konkurenciou v podobe iných streamovacích služieb.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 19:56