Známa herečka z obľúbených seriálov ako Upírske denníky či Star Trek prehrala svoj boj s rakovinou. Annie Wersching mala len 45 rokov.Twitter/mobilepunch/
StoryEditor

Zomrela herečka, ktorá požičala hlas Tess z videohry The Last of Us. Mala len 45 rokov

Michal Čiernik30.01.2023., 09:00h

Známa herečka z obľúbených seriálov ako Upírske denníky či Star Trek prehrala svoj boj s rakovinou. Annie Wersching mala len 45 rokov.

Lajkuj Brainee.sk na

Herečka Annie Wersching, známa z akčného dramatického seriálu 24, kde stvárnila Renee Walker či z populárnej videohry The Last of Us, kde požičala hlas obľúbenej postave Tess, zomrela v nedeľu 29.1. Prehrala svoj dvojročný boj s rakovinou.

S manželom mali troch synov

„Dnes je v duši tejto rodiny veľká diera. Nechala nám však nástroje na jeho naplnenie. Aj v tej najjednoduchšej chvíli našla úžas. K tancu nepotrebovala hudbu. Naučila nás nečakať na dobrodružstvo, ale ísť nájsť ho a zažiť ho,“ prezradil vo vyhlásení Werschingovej manžel, herec Stephen Full.

image

Diváci ich milujú aj nenávidia. Tieto filmy boli nominované na Oscara a Zlatú malinu zároveň

Poctu vzdal aj Jon Cassar, režisér a výkonný producent seriálu 24. „Moje srdce je zlomené na viac kúskov, ako dokážem spočítať. Annie prišla do môjho sveta s otvoreným srdcom a nákazlivým úsmevom. Oháňajúc sa takým talentom mi vyrazila dych. Annie sa stala viac než len kolegyňou, stala sa skutočnou priateľkou pre mňa, moju rodinu a každého člena štábu, ktorý s ňou pracoval. Bude im aj fanúšikom, s ktorými si vždy našla čas na interakciu, skutočne chýbať,“ povedal pre Deadline.

Werschingová pokračovala v natáčaní aj po diagnóze v roku 2020. Objavila sa v prominentných úlohách v seriály Star Trek: Picard ako kráľovná Borgov a v seriály The Rookie.

Hrala v Upírskych Denníkoch či Star Treku

Wersching sa narodil a vyrastal v St. Louis rodičmi Sandy a Frankom. Jej prvou hlavnou úlohou bola Amelia Joffe v seriály General Hospital. V hlavných úlohách sa preslávila aj v Upírskych denníkoch, kde stvárnila Lili Salvatore, no poznajú ju aj fanúšikovia Marvelu, so seriálu Runaways.

image

Toto si o The Last of Us nevedel: Infekcia z hry skutočne existuje, o príbeh nikto nemal celé roky záujem

Jedna z jej posledných úloh bola v sezóne 2 Star Trek: Picard presne dve desaťročia po tom, čo debutovala na obrazovke v epizóde Star Trek: Enterprise. Spolu s manželom Stephenom mali tri deti, Dvanásťročného Freddieho a štvorročných Ozzieho a Archieho. Na podporu rodiny bola spustená zbierka GoFundMe.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 22:03