Energia, ktorá medzi Louisom a Lestatom prúdi, sa nedá nazvať nijak inak ako vášňou. Youtube/ Rotten Tomatoes Tv/
StoryEditor

Poznáš kultový film Interview s upírom? Dočkal sa novej adaptácie v podobe seriálu

Marek Moravčík07.10.2022., 12:00h

Už sa zdalo, že upírska éra je za nami a Twilight, True Blood či Upírske denníky sú spomienkou, ku ktorej sa možno vraciame na jeseň, keď sú Dušičky. Zabudli sme ale, že nemŕtvi nikdy skutočne nezomierajú - upíri si opäť vydobíjajú priestor na obrazovkách.

Lajkuj Brainee.sk na

Americká televízia AMC vyhlásila, že kúpila práva na všetkých 13 kníh Anne Rice, autorky románovej série Interview s upírom. Seriál však nie je prvou adaptáciou románov, prvý sa diela chopil režisér Neil Jordan ešte v roku 1994. V jeho filme hlavné postavy stvárnili Brad Pitt, Tom Cruise a Antonio Banderas.

image

Zprava Louis (Jacob Anderson, poznáme ho z Hier o tróny), v strede Claudia (Bailey Bass, hrala v Avatarovi), zľava Lestat (Sam Reid).

Youtube/ Rotten Tomatoes Tv/

Televízia AMC neodvysielala ani len celú prvú sériu a už oznámila, že začína s druhou. A niet sa čomu čudovať. Román Anny Rice si získal po celom svete nesmierne veľkú popularitu. Od vydania Draculu od Brama Stokera v 19. storočí sa Interview s upírom považuje za najpokrokovejšiu upírovku.,,Svet Anne Rice vykreslili úžasným a jedinečným spôsobom, sme na tvorcov neskutočne hrdí. Od zostavenia scény až po produkčný dizajn, kostýmy a mnoho ďalšieho – neprehliadli žiaden detail. Toto je len začiatok celého vesmíru s fascinujúcimi príbehmi a postavami, ktoré zachytávajú ducha úžasnej práce Anne Riceovej," vyjadril sa pre Esquire Dan McDermott, programový vedúci AMC Studios. 

Tvorcovia divákom opäť predstavujú základnú premisu ako aj v prvom filme - novinár robí rozhovor s upírom, ktorý chce vyrozprávať svoj životný príbeh. Ten pôvodne začína v Louisiane na konci 18. storočia, kde sa protagonista Louis stretáva s Lestatom, tajomným upírom, ktorý ho premieňa na svoj druh. Stávajú sa z nich tak spoločníci. Sú však rozdielni, zatiaľ čo Lestat je hedonistom, ktorý neváha prelievať potoky krvi len kvôli potešeniu z jej chuti, no Louis sa svojim pudom bráni. Sledujeme tak príbeh dvoch mužov, ktorí aj napriek tomu, akí sú rozdielni, spolu zdieľajú svoj osud. Cítiť medzi nimi vášeň a vrúcnu náklonnosť. 

image

Energia, ktorá medzi Louisom a Lestatom prúdi, sa nedá nazvať nijak inak ako vášňou. 

Youtube/ Rotten Tomatoes Tv/

Seriál však príbeh s upírmi aktualizoval o nové prvky. Interview medzi upírom a redaktorom nastáva po desiatkách rokov, keď už je redaktor značne starý. Príbeh začína po tom ako svet spustošila pandémia. Mení sa taktiež obdobie, v ktorom sa dej odohráva - tento raz začíname rozprávanie vo francúzskej štvrti v New Orleans, píše sa rok 1910. Louis neprevádzkuje plantáž ako v pôvodnom filme, ale herne a nevestince. Louisov príbeh ešte ako človeka sa teda točí najmä okolo biznisu a komplikovaného vzťahu so súrodencami. Všetko zvráti príchod Lestata, Louis mu podľahne a mení sa na upíra. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 12:13