Reflect je nový krátky film, ktorý zobrazuje plus size balerínu.Disney/
StoryEditor

Žiadne trčiace kosti a vychudnuté telo. Disney predstaví plus size balerínu a my sa nevieme dočkať!

Nikola Michalkova28.10.2022., 14:00h

Videl si už plus size balerínu? Ak nie, tak uvidíš. Disney totiž predstavil nový film, ktorý ukazuje netypickú balerínu. Nie je totiž chudá.

Lajkuj Brainee.sk na

Názov krátkeho filmu z dielne Disneyho, je Reflect. Bude o „baleríne, ktorá sa volá Bianca a bojuje s vlastným odrazom, prekonáva pochybnosti a strach tým, že rozvíja svoju vnútornú silu, milosť a moc,“ uvádza sa na portáli Glamour. 

Imidž tela

Film bude súčasťou série experimentálnych filmov Disney Short Circuit a sústrediť sa bude predovšetkým na imidž tela a dôležitosť rozvíjania a ochrany sebavedomia. Režisérkou je Hillary Bradfield, maliarka animovaných „disneyoviek“, ako napríklad Frozen 2 či Encanto. 

Teaser filmu

Krátka ukážka z filmu znázorňuje Biancu, ako cvičí balet v zrkadle, keď sa jej zrkadlový odraz rozpadne. Má to symbolizovať zlomený spôsob, akým vníma svoje telo. Je to správa, s ktorou sa môže veľa ľudí stotožniť – pri tom, ako vyrastáme, prijímame toxické očakávania od našich tiel. 

Aj keď je to pozitívne, že sa Disney rozhodlo upozorňovať na tieto problémy takýmto spôsobom, bolo by správne poznamenať, že to trvalo dlhú dobu, kým sa do animovaného filmu dostala balerína, ktorá nie je chudá a vysoká, ako sme ich poznali doteraz. 

Význam pre fanúšikov

Používatelia TikToku prehovorili, čo film Reflect a najmä hlavná postava Bianca pre nich znamenajú. Rovnako tiež spomenuli aj svoje vlastné skúsenosti. „V minulosti som tancovala, hoci nie balet, a prechádzala som si podobnými pocitmi, takže som nadšená,“ uvádza sa reakcia na portáli Glamour

image

Reflect je nový krátky film, ktorý zobrazuje plus size balerínu.

Disney/

„Vyzerá úplne ako ja, keď som bola v jej veku. Bola som v rovnakej situácii, keď som bola na tanečných lekciách.“

„Ako niekto, kto si tým prešiel a stále prechádza je veľmi komfortné konečne vidieť, že je niečo také aj zobrazené.“

„Želám si, aby som toto mohla vidieť, keď som bola mladšia. Ale som šťastná, že sa veci menia!“

image

November na Disney+: Tešiť sa môžeš na návrat do Zootropolisu či príbeh terapeuta väzneného sériovým vrahom

Emotívny teaser, ktorý Disney zverejnil, samozrejme, spustil mnoho reakcií ľudí, ktorí sa s pocitmi hlavnej hrdinky stotožňujú a sami si prešli tým, čím aj Bianca. Aj prostredníctvom filmov a rozprávok je dôležité viesť ľudí k tolerancii a akceptácii seba samých, a ukazovať cestu, ako si vybudovať to zdravé sebavedomie. Určite mnohým dievčatám zaručene pomôže vidieť, že balerína nie je chudá a vysoká, a zároveň vidieť, že prežíva to, čo môžu prežívať dievčatá a ženy po celom svete. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 03:52