Pilotný diel sledovalo desať miliónov divákov.Twitter.com/house_of_dragon_source/
StoryEditor

Draci, orgie a odrezané údy. Seriál House of the Dragon začal vo veľkom štýle a láme rekordy

Michal Čiernik23.08.2022., 12:30h

Príbehy zo siedmich kráľovstiev sa znovu vracajú, tento raz však v dračom šate. V pondelok Westeros ovládol Rod draka a my sme si pre teba pripravili pár postrehov z úvodnej epizódy prequelu Game of Thrones.

Lajkuj Brainee.sk na

Desaťmiliónová armáda fanatikov v pondelok zaútočila na Kráľovo Prístavisko s úmyslom po troch rokoch znovu dobyť Westeros. Je samozrejmé, že proti takej presile brány mesta nevydržali a platforma HBO Max zaznamenala počas ranných hodín menšie výpadky serverov. Problémy však zmizli tak rýchlo ako sa objavili a spoločnosť si mohla pripísať historický rekord v sledovaní debutovej časti pôvodnej série. Len na porovnanie, úvodnú časť Game of Thrones sledovalo 2,2 milióna ľudí a poslednú 19,3 milióna.

Prvý diel natočil režisér nezabudnuteľnej Bitky bastardov z pôvodného seriálu

Krásna bielovlasá princezná Rhaenyra (Emma D’Arcy) lietajúca na drakovi Syraxovi. Targaryen na železnom tróne a Zlaté plášte masakrujúce kriminálnikov v Blšom zadku. Svet Game of Thrones je späť a viac bielovlasých postáv mu prospieva.

Rod Draka vsadil na istotu a vyplatilo sa. Z pôvodného seriálu si zobral všetko to, čo fanúšikovia milovali a strojnásobili to. George R. R. Martin spolu s Ryanon J. Condalom určili za režiséra úvodnej časti Miguela Sapochnika, tvorcu nezabudnuteľných častí z pôvodného seriálu, ako Battle of the Bastards alebo The Winds of Winter.

Intrigy v pozadí rozmlátených hláv, orgii a potokov krvi

Áno, väčšina divákov si zamilovala Game of Thrones práve kvôli extrémnej brutalite, krvi a sexu. Ak bude prequel pokračovať v nastolenom trende, tak svoj pôvodný seriál určite prekoná. Vozy plné ľudských rúk, hláv a penisov kriminálnikov či následné orgie v bordeli ako oslava dobre vykonanej práce. Scény Zlatých plášťov pod vedením kráľovho brata Daemona, ktorého stvárnil Matt Smith známy z Docotra Who, v uliciach hlavného mesta nastavili obscénnu latku poriadne vysoko.

Trailer na druhý diel

No to z brutality nebolo ani zďaleka všetko. Kráľovi Viserisovi sa rodí syn, tak je samozrejmosťou predsa usporiadať poriadne krvavý turnaj. Ten sa však konal aj v kráľovniných komnatách. Zábery rozmlátených hláv z kolbiska sa striedali z veľmi neodborným a krvavým cisárskym rezom. Detaily pôrodu rozpútali vlnu komentárov na internete, so žiadosťami aby boli podobnými epizódami zverejnené upozornenia na nevhodné zábery.

Malá rada je rovnako pokrytecká aj dvesto rokov pred Littlefingerom či Varysom

Samozrejme, nebolo to len o roztiahnutých nohách a odrezaných penisoch, aj keď tomu bola venovaná markantná časť. Tvorcom sa pekne podarilo načrtnúť hlavnú príbehovú zápletku v pozadí ktorej bol dlhý stôl Malej rady plný intríg a pokrytectva. Všetko, ako inak, smerovalo len k jednej otázke. Kto bude sedieť na Železnom tróne.

image

Je to oficiálne: HBO Max ako ho poznáme čoskoro skončí. Spojí sa s ďalšou streamovacou platformou

Nové postavy, nové rody, ale boj ostáva rovnaký

Aby sme nehovorili len v superlatívoch, niektorým divákom mohlo robiť problém množstvo nových mien, rodov a postáv. Napríklad niektorí členovia Malej rady neboli hneď na prvý pohľad tak výrazní a ľahko zapamätateľní, ako napríklad tučný plešatý eunuch alebo malý ryšavý trpaslík z pôvodného seriálu. To bol však iba detail pre niektorých úplne nepodstatný a zatienený skvele spracovanými zábermi.

image

Epický trailer na House of the Dragon je konečne tu! Čo všetko vieme o prequele Game of Thrones?

Originálne kostýmy, napínavé situácie a veľkolepé scény s drakmi umocňovala hudba od známeho skladateľa Ramina Djawadiho. Svoj soundtrack z Game of Thrones zmenil tak, aby nebol rovnaký, ale nie príliš, aby si ho diváci mohli nostalgicky spojiť s pôvodnými tónmi. Premiéra druhého dielu s názvom The Rogue Prince je naplánovaná na 28. augusta a my môžeme len dúfať, že nám tvorcovia ponúknu minimálne rovnaký zážitok ako v prvej epizóde.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 03:57