Herci, ktorí stvárnili viac než jednu postavu vo filme20th Century Fox, Disney/
StoryEditor

Jedna úloha im nestačila. Títo herci stvárnili v jednom filme hneď niekoľko rôznych postáv

Miroslav Kamody09.05.2022., 16:00h
Stvárniť v jednom filme hneď niekoľko postáv, to chce nielen dávku odvahy, ale aj množstvo talentu. Týmto hercom a herečkám sa to podarilo bravúrne.
Lajkuj Brainee.sk na

Byť komplexným a obľúbeným hercom si žiada roky tvrdej driny, poriadnu dávku talentu a nos na skvelé scenáre. Hercov a herečiek je na svete mnoho, no tých skutočne kvalitných je len pár. Niektorí z nich však dokonca zašli tak ďaleko, že v jednom filme stihli stvárniť hneď niekoľko úplne odlišných postáv. Ktorí to sú? Pozri si náš zoznam nižšie.

Eddie Murphy - Zamilovaný profesor

Eddie Murphy je známy tým, že vo viacerých svojich filmoch (Coming To America, Norbit) stvárnil hneď niekoľko postáv. Výnimkou nie je ani dvojica filmov o zamilovanom profesorovi. S pomocou parochní, make-upu a menení hlasu sa dokázal v jednom filme premeniť na Buddyho Lovea, Papa Klumpa, Lancea Perkinsa, babičku Klumpovej, Ernieho Klumpa, Ernieho Klumpa Jr. a Mamu Klumpovú.

Mike Myers - Austin Powers

Najslávnejšia filmová séria od herca Mika Myersa priniesla množstvo nekorektného humoru, ktorý by už dnes asi v žiadnom štúdiu neprešiel. Okrem toho sa pri nakrúcaní musel vyblázniť aj samotný herec, ktorý okrem hlavnej postavy stvárnil aj záporáka Dr. Evila a jeho stúpenca The Fat Bastarda.

Christian Bale - The Prestige

Snímka Dokonalý trik od režiséra Christophera Nolana (Tenet, Temný rytier) je neprávom odsúvaná na druhú koľaj. Ide pritom o vynikajúci film, v ktorom Christian Bale aj Hugh Jackman hrajú hneď niekoľko postáv. Úlohy prvého spomínaného však boli omnoho viac mätúce, pretože sa prelínali celým filmom.

Michael J. Fox - Back To The Future

Trilógia Návratu do budúcnosti je do dnešných dní pre mnohých absolútnou srdcovkou. Aj keď nakrúcanie ani zďaleka nebolo jednoduché, herci sa stihli poriadne vyblázniť. Michael J. Fox si okrem hlavnej postavy stihol strihnúť hneď niekoľko postáv v rôznych časových rovinách. Spomeňme napríklad svoje budúce ja, svoju dcéru či dávneho predka.

Robin Williams - Mrs. Doubtfire

Jedným z najpopulárnejších filmov Robina Williamsa je nepochybne Otec v sukni. Daniel Hillard čoby rozvedený otec zvolí prekvapivú metódu, ako byť bližšie k deťom, a preto sa z neho stane pani Doubtfireová, ktorá sa deti stará s láskou a humorom na perách. Skvelý rodinný film, ktorý sa oplatí pozrieť aj po rokoch.

Lindsay Lohan - The Parent Trap

Ešte predtým, než sa herečka Lindsay Lohan stala úspešná, slávna a prefetovaná, objavila sa vo svojom vôbec prvom filme, kde si rovno strihla dvojrolu. V Pasci na rodičov stvárnila dvojičky, ktoré sa snažia dať dokopy milostný život svojich rozvedených rodičov.

James McAvoy - Split a Glass

McAvoy sa v dvojici filmov postaral o unikátny zážitok, keď sa mu podarilo skvele stvárniť postavu muža, ktorému bolo diagnostikovaných 23 identifikovaných osobností. Niektoré z osobností, ktoré sa objavujú vo filmovej sérii Unbreakable, zahŕňajú Hedwigu, Barryho, Dennisa, Patriciu, Jada, Orwella či Kevina.

Tom Hanks - Cloud Atlas

Filmová adaptácia svetového bestselleru Davida Mitchella rozpráva šesť žánrovo odlišných príbehov, ktoré sa odohrávajú v rôznych obdobiach a spoločnostiach, od začiatku 19. storočia až po postapokalyptickú budúcnosť. Vo všetkých sa objavujú tí istí herci, medzi ktorými jasne zažiaril Tom Hanks.

Warwick Davis - Harry Potter a Dary Smrti 2

Mnoho britských hercov hralo v sérii Harry Potter, ale iba Warwick Davis mal tú česť hrať dve hovoriace postavy. V celej sérii hral profesora Filiusa Flitwicka a Griphooka, škriatka, ktorý pracuje v Gringottbanke. Obe úlohy hral v poslednom filme, no okrem toho si strihol aj úlohu bankového pokladníka v úplne prvom filme.

Tom Hardy - Legend

Legenda rozpráva príbeh najznámejších britských gangstrov, bratov Krayovcov, ktorí v polovici 60-tych rokov ovládali celý Londýn. Obe postavy Reggieho a Ronnieho bravúrne stvárnil Tom Hardy, ktorý si poradil s charakterovo odlišnými dvojičkami. Pokiaľ si tento film nevidel, mal by si to čo najskôr napraviť.

BONUS - Alec Guinness - Kind Hearts And Coronet (1949)

Ako bonus sme si pre teba pripravili ešte najstarší film na tomto zozname. Dej sleduje postavu Louisa a jeho pokus pomstiť svoju čerstvo zosnulú matku, od ktorej sa odvrátila rodina po tom, čo si ako šľachtičná zobrala chudobného muža.

Rozhodne sa zavraždiť každého, kto jej ublížil a jeho tak čaká rodinné bohatstvo. Zaujímavosťou je, že každého z týchto rodinných príslušníkov rôzneho veku aj pohlavia stvárnil herec Alec Guinness.

Opomenúť však nemôžeme ani hercov z prepojeného filmového a seriálového univerza od Marvelu. Napríklad Benedict Cumberbatch v prvom Doctorovi Strangovi nahovoril aj zápornú postavu menom Dormammu. Ryan Reynolds zase v pokračovaní Deadpoola nahovoril veľkého Juggernauta, ktorý ho roztrhne na polovicu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 20:40