Spider-Man: Bez domova
StoryEditor

Milovník Spider-Mana sa dostal do knihy rekordov. Minul tisíce eur, aby ho 300-krát videl v kine

Miroslav Kamody23.04.2022., 09:00h
Koľkokrát si videl svoj obľúbený film v kine? Bez ohľadu na odpoveď je jasné, že tento chlapík ťa na 100 % tromfol.
Lajkuj Brainee.sk na

„Ten film som videl asi stokrát” je fráza, ktorú používajú mnohí z nás. Ruku na srdce, myslíš to však naozaj vážne? Skutočne si strávil 236 hodín sledovaním Forresta Gumpa, alebo 418 hodín pri režisérskej verzii Pána Prsteňov: Návrat kráľa? Pravdepodobne nie, no je to úplne v poriadku, každý predsa vie, že len to len fráza.

Tu by však mohol do debaty zasiahnuť Ramiro Alanis, muž z Floridy, ktorý sa len prednedávnom dostal do Guinessovej knihy rekordov. Podarilo sa mu totiž prekonať rekord v počte kinoprojekcií jedného filmu. Na posledného Spider-Mana s podtitulom No Way Home, si vyrazil rovno ohromujúcich 292-krát, informuje portál Nerdist.

30 dní v kine

Podľa záznamu Guinessovej knihy rekordov strávil Ramiro Alanis sledovaním filmu presne 720 hodín (teda 30 dní). Tento výkon dosiahol medzi 16. decembrom 2021 a 15. marcom 2022. Aby sa mu to podarilo, musel chodiť na premietania päťkrát denne po celé týždne.

Je otázne, pri ktorom z nich ho film omrzel, no užíval si reakcie divákov. Prezradil, že oblúk „vykúpenia” Andrewa Garfielda bol vrcholom mnohých projekcií. Okrem toho je však potrebné dodať, že toto nie je jeho prvé stretnutie s prekonávaním rekordov. 

​Alanis sa prvýkrát preslávil v roku 2019 tým, že v kine 191-krát videl snímku Avengers: Endgame. Potom sa však na scéne objavil istý Arnaud Klein, ktorý prekonal rekord tým, že videl Kaamelott: First Installment 204-krát.

​Ramirovi Alanisovi nezostávalo nič iné, ako posunúť latku ešte vyššie a nazbierať dostatočný náskok pred ostatnými, ktorí ho budú chcieť prekonať. A to sa mu rozhodne podarilo.

Záber z filmu Spider-Man Disney/Marvel Entertainment

​​Prísne pravidlá

Ani zďaleka to však nebolo zadarmo. Treba si uvedomiť, že existuje niekoľko prísnych pravidiel o tom, čo sa počíta ako úplné videnie filmu. Alanis si nemohol robiť žiadne prestávky na záchod ani chytiť do ruky telefón. Okrem toho môže odísť až po skončení celých titulkov, čo sa ale v prípade Marvelu stalo štandardom.

​Na overenie musí divák predložiť útržok lístka a zapisovatelia do Guinessovej knihy si ešte preverujú aj ostatných návštevníkov kina. Okrem toho sú tu však aj finančné náklady. Rekord mladíka stál 3 400 dolárov (3 125 eur), čo je poriadne vysoká suma za neustále sledovanie toho istého filmu.

Alanis mal však okrem samotného zápisu do knihy rekordov aj inú motiváciu. Povedal, že titul nezískal len pre seba, ale aj pre svoju zosnulú babičku, ktorá ho veľmi podporovala pri stanovovaní predchádzajúceho rekordu pri Avengers: Endgame.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 00:10