YouTube/io9
StoryEditor

Tento film nikto z nás nikdy neuvidí. Jeho premiéra je totiž naplánovaná na rok 2115

Miroslav Kamody08.04.2022., 12:00h
Ak sa nám nepodarí oklamať smrť, tento krátkometrážny film s Johnom Malkovichom pre nás zrejme zostane jednou veľkou neznámou.
Lajkuj Brainee.sk na

Pokiaľ patríš k fanúšikom filmového Avatara od Jamesa Camerona, veľmi dobre vieš, aké dlhé vie byť čakanie na premiéru. Na jeho pokračovanie už totiž čakáme už 13 rokov, no vyzerá to tak, že tento december sa už konečne dočkáme. Vieš si však predstaviť čakanie na snímku, ktorá si svoju premiéru odbije až v roku 2115?

Storočné tajomstvo

Film, ktorý dostal názov 100 Years: The Movie You Will Never See (100 rokov: Film, ktorý nikdy neuvidíš) natočil režisér Robert Rodriguez (Spy Kids, From Dusk Till Dawn) a v hlavnej úlohe sa predstavil obľúbený John Malkovich. Ako píše portál LadBible, samotná krátkometrážna snímka, nakrútená v roku 2015, zobrazuje našu predstavu o budúcnosti.

Film bude mať premiéru v roku 2115 z jednoduchého dôvodu. Vznikol ako kampaň na propagáciu luxusného koňaku Louis XIII, ktorý tiež potrebuje sto rokov na to, aby dozrel a začal sa predávať konkrétnym spotrebiteľom. K filmu boli uverejnené tri upútavky, z ktorých každá ukazuje inú víziu roku 2115.

Malkovich vysvetlil: „Keď bol projekt prvýkrát predstavený, existovalo niekoľko možností, aká bude [budúcnosť].” Jedna ukazovala budúcnosť, ktorej dominujú hypermoderné technológie, ďalšia ukazuje návrat k prírode (po katastrofe na štýl Černobylu) a posledná retro budúcnosť podľa toho, ako si ju ľudia predstavovali v 40. a 50. rokoch minulého storočia.

Režisér o plánoch firmy nevedel

Režisér v minulosti povedal, že pre značku nakrúcal viacero krátkometrážnych filmov a myslel si, že všetky budú slúžiť ako reklamy. „A potom som im ukázal film a oni povedali Áno, to je skvelé, to je skvelé. To je ten, ktorý zamkneme. Najviac som bol pripútaný práve k tomu, ktorý zamkli.”

Premiéra filmu je naplánovaná na 18. novembra 2115, čo znamená, že by sme dovtedy museli nájsť nejaký spôsob, ako oklamať smrť, inak si toto dielo nikdy nepozrieme. Zostáva nám teda asi len predstavovanie si toho, ako budú ľudia o necelých sto rokov na tento projekt reagovať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 03:41